Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Naistenpäivän herkkuna siideripäärynät vaahterasiirappivaahdon kera

Naistenpäivän kunniaksi ihana helppotekoinen herkku. Meillä siideriä ei juurikaan osteta juotavaksi, vaan kaikkeen muuhun, mielestäni se sopii parhaiten tosi moniin ruokiin. Tässä siis päärynät on keitetty maustetussa siiderissä kypsiksi. Mukaan laitoin vielä hiukan sahramia, jotta saatiin päärynöihin kaunis keväinen, keltainen väri. Päärynän kaveriksi on vatkattu kermaa, joka on maustettu vaahterasiirapilla. Yksinkertaista mutta herkullista. 

 

Tätä herkkua on tosi helppo muunnella tilanteen mukaan. Varsin näyttävän jälkiruuan saa myös keittämällä päärynät kokonaisina. Päälle voi lurauttaa itsetehtyä suklaa- tai kinuskikastiketta ja kaveriksi pyöritellä pallon vaniljajäätelöä. Minusta ei olisi jäätelönmyyjäksi, niin hankalaa tuo jätskipallon tekeminen joka kerta on. Älkää siis ottako siitä mallia.

Siideripäärynät ja vaahterasiirappivaahto

Ainekset

3 kpl
päärynöitä
0,5 l
päärynäsiideriä
1,5 dl
sokeria
0,5 kpl
sitruunanmehua
0,5 tl
aito vaniljasokeria
0,25 tl
sahramia
kermavaahto
2 dl
kermaa
2-4 rkl
vaahterasiirappia
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan siiderin joukkoon mausteet ja kiehautetaan. Lisätään kuoritut sekä puolitetut päärynät ja keitellään hiljalleen puolisen tuntia tai tarpeen vaatiessa hiukan pidempäänkin. Keittoaika riippuu päärynöiden pehmeydestä. Päärynöitä käännellään muutamaan kertaan keittämisen aikana. Vatkataan kerma vaahdoksi ja maustetaan vaahterasiirapilla. Tarvittaessa voi lisätä hikan sokeria. Jäähdytetään päärynät ja asetellaan tarjoiluastiaan, lisätään kermavaahtoa päälle. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.