Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mustikkamuffinit

Joko on käyty mustikassa? Mustikkapiirakan lisäksi pitää ainakin kerran kesässä tehdä mustikkamuffineita. Nämä valmistuvat nopeasti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tulos on mukavan kuohkea ja pehmeä. Mustikat voi taikinaan laittaa tuoreina tai jäisinä. Taikina on sen verran pehmeää, että parhaan tuloksen saa käyttämällä muffinipeltiä, jolloin kaikista tulee samanlaisia, eikä taikina pursuile yli. 

Kuorrutuksena onkin sitten monta eri vaihtoehtoa. Jos pelkkä kermavaahto kyllästyttää, niin teen suklaisen kuorrutuksen alla olevalla Ihan paras suklaakuorrute -ohjeella. Pelkkien muffinien kuorruttamiseen riittää hyvin puolet kuorrutteesta, joten ohje kannattaa puolittaa. Suklaiseen kuorrutukseen saa hyvin vähän painavammatkin koristeet kiinni ja se kovettuu jääkaapissa ja säilyy hyvin. Valkosuklaisen kuorrutuksen ohje löytyy täältä. Kolmantena vaihtoehtona on tuorejuustokuorrute, jossa yhdistän aina yhtä vatkattua kermaa kohti yhden tuorejuuston. Mukaan vielä hiukan sokeria, niin hyvä tulee. Tämä on myös sen verran napakampaa, että tulee kaunis pursotus, joka kestää paremmin ja koristeita on helppo laittaa ja ne myös pysyvät.

Ja jos oikein pääset muffinien leipomisvauhtiin, niin kokeilehan myös Raparperimuffinit ja Päärynämuffinit. Koristeiksi kesällä sopivat parhaiten mansikat, mustikat ja kirsikat. Päälle voi ripotella nonparelleja, suklaaraastetta tai murskattua marenkia. 

Mustikkamuffinssit

Ainekset

100 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunia
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
maitoa
4 dl
mustikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Voi sulatetaan ja kaikki aineet yhdistetään, viimeiseksi lisätään mustikat. Paperiset vuoat asetellaan muffinssipellille ja taikina jaetaan 17 vuokaan. Jos ei ole muffinssipeltiä, pitää olla paksuja vuokia, muuten taikina leviää ikävästi. Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Suklaakuorrute

Ainekset

3 dl
sokeria
1,5 dl
kaakaojauhetta (Van Houten)
3 dl
kermaa
6 kpl
keltuaista
450 g
voita
6 kpl
valkuaista
3 tl
vaniljasokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset tarpeellinen määrä yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Valkuaisia lisätään yksi kerrallaan ja kun seos näyttää sopivan paksulta, jätetään loput lisäämättä. Mikäli seos näyttää liian löysältä, voi sitä pitää hetken jääkaapissa kovettumassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.