Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mustikkamuffinit suklaakuorrutuksella

Jotkut ohjeet vaan ovat niin ylitse muiden. Tämä on alunperin jostain lehdestä ja olen säädellyt määriä hiukan sopivammaksi muistaakseni reseptin helpommin, melkein kaikkea tuleekin 2 yksikköä. Voin sulattamisen vaivan jälkeen kaikki käy kuin tanssi ja aineet vaan lastalla sekaisin ja uuniin. Jos käytössä ei ole muffinssipeltiä, kannattaa käyttää paksuja muffinivuokia, muuten leviää ikävästi. Päälle tein satsin ihan parasta suklaakuorrutetta. Siihen on helppo painella koristeet kiinni, näin pääsiäisen aikaan tietty suklaamunia, mutta yhtä hyvin käyvät erilaiset marjat.

Jos alkaa mustikat kyllästyttämään, koitapa vadelmia, tulee myös ihanan makuisia. Jos suklaakuorrute ei kiinnosta, sekoita mascarponeen hiukan kermaa ja kuorruta sillä, näin pääsiäisenä tietysti joukkoon hiukan sitruunatahnaa. Se on juuri sopivan jämäkkää hiukan painavammillekin koristeille. Kaunista jälkeä saa myös värjäämällä kermavaahdon vihreäksi ja tekemällä muffiniin ruohopinnan.

Mustikkamuffinssit

Ainekset

100 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunia
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
maitoa
4 dl
mustikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Voi sulatetaan ja kaikki aineet yhdistetään, viimeiseksi lisätään mustikat. Paperiset vuoat asetellaan muffinssipellille ja taikina jaetaan 17 vuokaan. Jos ei ole muffinssipeltiä, pitää olla paksuja vuokia, muuten taikina leviää ikävästi. Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Suklaakuorrute

Ainekset

3 dl
sokeria
1,5 dl
kaakaojauhetta (Van Houten)
3 dl
kermaa
6 kpl
keltuaista
450 g
voita
6 kpl
valkuaista
3 tl
vaniljasokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset tarpeellinen määrä yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Valkuaisia lisätään yksi kerrallaan ja kun seos näyttää sopivan paksulta, jätetään loput lisäämättä. Mikäli seos näyttää liian löysältä, voi sitä pitää hetken jääkaapissa kovettumassa.

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    Herkullisen näköisiä
    Oi mikä kuvaus kaunista ja houkuttelevaa
    Taitava kuvaaja ja hienoa rekvisiittaa, on nähty vaivaa ja kuvaajalla tyylitajua
    Paras blogi

  2. sari kalliomäki

    Kiitos <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.