Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mustikkainen suklaajuustokakku

Minä lukeudun niihin ihmisiin, jotka pitävät isän- ja äitienpäivästä. Monia mukavia muistoja liittyy näihin päiviin ja jollain tavalla arvostus vanhempia kohtaan on silloin erityisesti näkyvissä. Sitäpaitsi kivoja juhlapäiviä ei ole koskaan liikaa ja silloin voi tehdä syystä hyvää tarjottavaa sekä kakkua.

Tässä on yksi hyvä ohje isänpäivän kakuksi, jos viskikakku ei oikein iskenyt. Suklaata ei voita mikään ja tässä on käytetty osittain mustikkaista suklaata, joka antaa aika kivan mausteen kakkuun. Olen tehnyt useita tällaisia ei liivate -juustokakkuja ja hyytyvät kyllä hyvin, kunhan varaa tarpeeksi aikaa. Jos pitää nopeuttaa hyytymistä tai haluaa varmistaa napakan rakenteen, voi lisätä täyteseokseen muutaman liivatelehden. Itse tykkään siitä, että kakku on ihanan pehmeä. Kakun voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan, jos varsinaisena juhlapäivänä on kiirettä ja haluaa itsekin vitkutella aamunousemista. Meillä ainakin pojat haluavat juhlia isän kanssa heti aamulla kahvin ja herkkujen kera. 

 

Mustikkainen suklaajuustokakku

Ainekset

250 g
Digestive-keksejä
100 g
voita
200 g
mustikkasuklaata, Fazer
100 g
tummaa suklaata
250 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kermaa
250 g
mascarponejuustoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään tuorejuusto ja mascarpone, lisätään kermavaahto mukaan. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen suklaa. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa useita tunteja. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku kermavaahdolla ja mustikoilla. 

Kommentit (10)

  1. sari kalliomäki

    Kiitos ihanista kommenteista 🙂

  2. Anne P.

    Sari, niin ihanan näköinen kakku! olen nykyään uskaltautunut leipomaan juustokakkuja, kun niissä epäonnistumisriski on vähän alhaisempi ja minun piti tehdä juuri tätä kakkua isälle. No, aloin sitten soveltamaan ja tein mustikka-sitruunajuustokakkua – mihin jäi suklaa, kysyn vaan?! 😀 no mutta, hyvää oli silti ja ensi kerralla laitan sitä suklaatakin!

  3. sari kalliomäki

    Anne mustikka ja sitruuna kuulostaa herkulta 😀 ja bloggarin on pakko aina soveltaa, se on ammattitauti :D.

  4. Leena Izberovic

    Voiko tämän kakun pakastaa ennen koristelua?? Hieno on kyllä ja toi mustikka kuulostaa hyvältä joukossa. Sopisi hyvin joulupöytään 🙂

  5. sari kalliomäki

    Hei Leena, en ole tätä koskaan pakastanut, mutta monet kyllä pakastavat juustokakkuja ennen koristelua. Sulatus kannattaa tehdä maltillisesti jääkaapissa. Suklaa vielä tukevoittaa kakun koossa pysymistä, joten uskoisin että pakastamiseta voisi kokeilla. Oikein mukavaa joulun odotusta sinulle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.