Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mureke vai pötkylä

Hyvä ruoka ja nimikin pitäisi olla, eikä keksi millään, eikä ainakaan kannata erehtyä kyselemään miesväeltä, sillä sieltä tuli pötkylät ja pökäleet sekä putkilot. Olkoon sitten pikkumureke, joka tosin kuulostaa aika tylsältä. Sen sijaan maistuu kyllä hyvältä ja se kai on pääasia. Tuollaisten henkilökohtaisten pikku murekkeiden teko onnistuu kaikilta, joilta taittuu lumipallon valmistus. Taikinan pohjaksi keitellään mausteista, tomaattisoseesta ja sipulista liemi, jonka jäähdyttyä lisäillään kananmunat, paahtoleivänviipaleet sekä jauheliha. Isohko lumipallon kaltainen taikinapyörylä litistetään murekkeeksi ja kuorrutetaan ennen paistoa ketsupilla. Teko on ennenkaikkea nopeaa, käy pikana lihapullien pyörittämiseen verrattuna ja mureke on sisältä mukavan pehmeä.  Tätä ruokaa varten Ukko katsasti uuden työkalupakin, joka sisältää varsin kiinnostavia makuja.

Pikkumureke jauhelihasta

Ainekset

4 kpl
sipulia (silputtuna)
1 dl
vettä
0,5 kpl
kanaliemikuutiota
2 dl
persilijaa
1 dl
tomaattimurskaa
2 tl
suolaa
1 rkl
valkosipulirouhetta
3 rkl
worchesterinkastiketta
2 tl
pippurisekoitusta
2 kpl
kananmunia
2 kpl
paahtoleipäviipaletta
1,3 kg
jauhelihaa
Muut ainesosat
Ketsuppia kuorrutukseen.

Tee näin:

Silppua sipulit ja paista voissa hetken aikaa, lisää joukkoon vesi, kanaliemikuutio, persilija, tomaattimurska, suola, valkosipuli, kastike sekä pippuri. Keittele hetken aikaa niin että maut sekoittuvat hyvin ja kanaliemikuutio sulaa seokseen, jäähdytä. Lisää seokseen kananmunat ja pieneksi revityt paahtoleipäviipaleet, lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Tee jauhelihataikinasta isoja lumipalloja ja muotoile pieniksi murekkeiksi. Kuorruta murekkeet reilusti ketsupilla ja paista kypsiksi 190 asteessa reilu puoli tuntia. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.