Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Munaruokien aatelia: uunimunakas

Tämä kuuluu samaan viipyilevien viikonloppuaamujen aterioihin mihin edellisen postauksen munakaskipot. Oikeastaan tämä on vielä hiukan yksinkertaisempi, silputtavaa on hiukan enemmän, mutta näitä ei tarvitse ensin erikseen käryttää pannulla, joten tämä valmistuu ikäänkuin itsestään. Sipuli, paprika ja savukinkku silputaan, parmesaani raastetaan ja ne kaadetaan fetan kera munien ja mausteiden joukkoon. Tämän kruunaa ihana timjami, joka on lempiyrttini, ostan sitä välillä ihan vain sen takia, että voi jo kaupasta lähtiessä tuoksutella koko matkan kotiin ihanaa timjamin tuoksua, melko kummallista myönnetään, mutta hulluilla on huvinsa. Edelleenkään en ole löytänyt mieleistäni keittiöpuutarhaa yrttejä varten. Luin juuri kolmen eri laitteen testaustulokset ja siltikään en osaa päättää. Kekkilän versio on kaikista kaunein, mutta sitä ei ole enää myynnissä.

Uunimunakkaan kanssa muuten sopii tosi hyvin rapeaksi paahdettu Parmankinkku, joka tulee samaan aikaan uunissa sivutuotteena. Nämä eivät ole kuitenkaan uunissa kovin kauaa, ettei tule liian rapsakoita, seuraa siis tarkasti. Paahdettu Parmankinkku on myös mainio lisä mihin tahansa salaattiin.

Päivät senkun pimenevät, mitkä ovat sinun konstisi ankean pimeyden selättämiseen? Meillä yritetään juurikin nauttia viikonloppuaamuista hyvän ruuan kera, ottaa pimeän aikana pari pientä irtiottoa arjesta ja matkustaa johonkin toiseen kaupunkiin, kesältä tuoksuvat yrtit ikkunalla, kirkasvalolamppu aamuisin ison latten kera, pidennetyt yöunet, ylimääräisten menojen karsiminen, kynttilät ja lämpimät juomat, filtit ja villasukat, hyggeily sanan isossa merkityksessä. Olen yrittänyt karistaa mielestä sen tosiasian, että Suomen kosteat syksyt eivät minulle sovi, välillä onnistun paremmin ja välillä huonommin. Sellaista poistun Suomesta talveksi mahdollisuutta ei taida kuitenkaan olla ja olenkin ehkä aavistuksen kateellinen niille, joilla tällainen vaihtoehto on käytettävissä. Tärkeintä taitaa kuitenkin olla se, että yrittää löytää niitä pieniä arjen asioita, joista tulee iloa ihan tavallisiin päiviin. Kyllä se kevätaurinko vielä paistaa kirkkaasti.

Uunimunakas

Ainekset

10 kpl
kananmunia
1 tl
suolaa
200 g
saunapalvikinkkua
0,5 kpl
punasipulia (silputtuna)
150 g
aurinkokuivattu fetajuustoa
0,5 kpl
paprikaa (silputtuna)
0,5 dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
1/4 tl
mustaapippuria
2 rkl
sweet chili -kastiketta
100 g
parmesaania (raastettuna)

Tee näin:

Silppua sipuli ja paprika, suikaloi palvikinkku. Sekoita munat ja mausteet ja lisää sipuli, paprika, kinkku, feta ja parmesaani. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 190 asteessa alatasolla kypsäksi vajaa puolisen tuntia.

Kommentit (2)

  1. Henna

    Olisiko ohjeeseen päässyt pieni painovirhepaholainen? Vai onko aurinkokuivattu fetajuusto joku uusi juttu, mistä en ole ennen kuullut? 😉

    Muuten, vaikuttaa ihanaltta ohjeelta ja taitaa mennä tulevana viikonloppuna kokeiluun.

    • sari kalliomaki

      Ehkä yritin liian lyhyesti ilmaista asiani eli aurinkokuivatun tomaatin makuinen feta tai feta jossa aurinkokuivattua tomaattia tai Apetina snack aurinkokuivattu tomaatti. Tämä on kyllä helppo ja herkullinen, kerroppa mitä tykkäsit.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.