Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mokkapala kupissa

Jälleen mokkapalojen mehevään maailmaan leivosten muodossa. Takuulla helpoimmat pikkujoululeivokset saa ostamalla korkeat leivoskupit ja ottamalla mokkapalalevystä muotilla ympyröitä. Jokaiseen kuppiin tulee kaksi ympyrää, joiden väliin laitetaan tietysti kermavaahtoa ja marjoja. Niin ja päällekin hiukan kermavaahtoa sekä koristeita ja leivokset ovat valmiit. Nämä pahvikupit ovat kovareunaisia ja muffinssivuokia korkeampia, jolloin kuppiin mahtuu pari kerrosta täytteineen. Jos haluaa vielä hiukan enemmän jouluista makua, voi kermavaahtoon sekoittaa hiukan kanelia ja suklaarouhetta. 

Räpsöössä oli tänään jouluavajaiset ja joulupukkikin oli päässyt paikalle, nyt siis viimeistään on syytä käyttäytyä varsin siivosti. Itse en päässyt pukkia ihastelemaan, mutta varsin iloisen mielen sain, kun poju toi minulle tonttujen lähettämää riisipuuroa. Tällaiset yllätykset saavat mielen enemmän kuin iloiseksi, kiitos siis tontuille, puuro oli erinomaista.

Mehevät mokkapalat

Ainekset

6 kpl
kananmunia
5,5 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
5 tl
leivinjauhetta
1,5 tl
aito vaniljarouhetta
3 dl
maitoa
300 g
voita (sulatettuna)
6 rkl
kaakaojauhetta
Kuorrute
8 rkl
vahvaa kahvia
3 rkl
kaakaojauhetta
8 dl
tomusokeria
75 g
voita
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan mokkapaloja varten hyvin keskenään kananmunat sekä sokeri. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu jäähdytetty voi sekä maito. Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 175 asteessa 20-30 minuuttia. Annetaan pohjan jäähtyä hiukan aikaa ja valmistetaan sillä välillä täyte. Sekoitetaan kuivat aineet ja voi, lisätään kahvia sen verran, että seoksesta tulee sopivaa. Levitetään vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Laitetaan levy jääkaappiin kovettumaan ja leikataan mokkapalat kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä. 

Kommentit (6)

  1. sari kalliomäki

    Kiitos <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.