Mehevä voileipäkakku

 

Juhlien järjestämisessä on aina niin monta hommaa, että monet tarjottavat tekee mielellään mahdollisimman valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tämä mehevä voileipäkakku on siinä mielessä pelastus, että sen voi täyttää valmiiksi jo ajoissa ja koristella juuri ennen juhlia. Makukin on parhaimmillaan juuri toisena päivänä. Lisäksi reilusta voileipäkakusta riittää isolle sakille ja se on varsin helppo tehdä. 

 

 

 

Voileipäkakussa on ihan perustäytteet, jotka maistuvat jokaiselle. Kahdessa kerroksessa on palvikinkkutäyte suolakurkun kera ja kahdessa paprikatäyte sipulinvarsien kera. Paprikatäytteestä tulee kaunis punainen kerros. Molemmat täytteet ovat sen verran kosteita, että jos leipänä on pelkkä vehnäpaahtoleipä ja täyttää kakun tarjoilua edeltävänä päivänä riittää, kun kostuttaa päällimmäisen leipäkerroksen. Jos taas paahtoleipä on moniviljaa, kannattaa kaikki kerrokset kostuttaa kevyesti maidolla. Koristelun voi tehdä monella tapaa, tässä on käytetty salaattia, viinirypäleitä, viikunoita, kirsikkatomaatteja sekä kurkkua. Kinkkusuikaleet kannattaa ottaa ohuen ohuina, niin niitä on helpompi käsitellä. Alakuvassa vielä toisenlainenkin koristelu.

 

 

 

 

 

Maistuva voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä

Ainekset

63 kpl
paahtoleipäviipaletta
900 g
saunapalvikinkkua
4 kpl
suolakurkkuja
400 g
yrttimaustettua tuorejuustoa
300 g
creme fraichea
3 kpl
punaista paprikaa
6 kpl
kevätsipulin varsia
200 g
ruohosipulituorejuustoa
150 g
creme fraichea
200 g
majoneesia
0,5 dl
maitoa (kostutukseen)
Kuorrute
800 g
maustamatonta tuorejuustoa
300 g
smetanaa
Muut ainesosat
Koristeeksi salaattia, viinirypäleitä, viikunoita, kirsikkatomaatteja, ohuen ohuita kinkunsiivuja

Tee näin:

Leikataan paahtoleivistä reunat pois. Valmistetaan 2 täytettä. Ensimmäistä täytettä varten suikaloidaan palvikinkku ja silputaan suolakurkut tehosekoittimessa muusiksi. Sekoitetaan keskenään kinkku, suolakurkkumuusi, yrttimaustettu tuorejuusto sekä 300 grammaa creme fraichea. Toista täytettä varten muussataan paprikat tehosekoittimessa ja annetaan seoksesta valua suurin neste pois. Silputaan sipulinvarret pieniksi ja yhdistetään paprikamuusi, sipulinvarret, ruohosipulinen tuorejuusto, 150 grammaa creme fraichea sekä smetana. Laitetaan pohjalle viisi paahtoleipää vierekkäin kahteen kerrokseen sekä lisäksi puolikas kerros. Mikäli käytetään moniviljapaahtoleipää kannattaa leivät kostuttaa maidolla. Jos taas käytetään vehnäpaahtoleipää, riittää kun päällimmäiset leivät kostutetaan. Tehdään viisi kerrosta ja laitetaan kahteen kerrokseen palvitäytettä ja kahteen kerrokseen paprikatäytettä. Sekoitetaan kuorrute ja levitetään se kakun päälle. Osan voi myös pursottaa kauniisti. Leikataan kakun alaosaan kurkkuja koristeeksi tai käytetään viinirypäleitä. Koristellaan päälliosa vasta ennen tarjoilua. Voileipäkakusta tulee mehevämpi, jos se valmistetaan tarjoilua edeltävänä päivänä. 

Kommentit (7)
  1. Voi kuinka kauniisti koristeltu tuo on jo taidetta.

  2. sari kalliomäki
    6.5.2015, 07:59

    Kiitos 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *