Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mausteiset harissakebabit

Kotitila.fi lähetti kilpailuun osallistujille testattavaksi Hereford härän jauhelihaa, joka on todellinen herkku. Siitä on meillä aikaisemminkin tehty yhtä ja toista, mutta nyt kaivattiin jotain erilaista makua. Niinpä marinoin jauhelihan harissalla, jonka ohje on edellisessä postauksessa. Ihana tulinen, mausteinen maku. Melkeinpä makumatka Marokkoon tai Tunisiaan, jossa sitä paljon käytetään. Lisäksi tämä on helppo toteuttaa ihan joka keittiössä. Sekoitetaan jauhelihataikina, annetaan marinoitua pari tuntia, muotoillaan kebabeiksi ja paistetaan. Tarjoillaan raikkaan minttuisen kastikkeen kera. Mikäli kaipaa vielä enemmän potkua, voi kastaa kebabit ensin harissaan ja vasta sitten kastikkeeseen.

Mausteiset harissakebabit

Ainekset

1 kg
hereford härän jauhelihaa
3 rkl
sitruunanmehua
1 dl
harissaa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
valkosipulijauhetta
2 kpl
sipulia
2 tl
suolaa
0.25 dl
tuoretta minttua (lihapulliin)
4 dl
turkkilaista jogurttia
3 rkl
sitruunanmehua
0,25 dl
tuoretta minttua (kastikkeeseen)
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmistetaan harissa edellisen postauksen ohjeen mukaan tai käytetään kaupasta valmiiksi ostettua harissaa. Silputaan sipuli ja minttu. Sekoitetaan huoneenlämpöisen jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset, annetaan jauhelihan marinoitua jääkaapissa parin tunnin ajan. Muotoillaan jauhelihakebabeita. Paistetaan kebabit 200 asteessa kypsiksi. Valmistetaan sillä välin kastike. Sekoitetaan turkkilaisen jogurtin joukkoon sitruunanmehu ja minttu. Jos kaipaa hiukan vielä tulisempaa makua, voi kebabit kastaa ensin harissaan ja sen jälkeen kastikkeeseen.

Kommentit (8)

  1. sari kalliomäki

    Kiitos Satu, suosittelen :). Tiina, jalostusmahdollisuudet ovat rajattomat ja pitaleipäversio kuulostaa herkulliselta :).

  2. Pipsa A

    Ihanan näköistä ruokaa näin alkavaan talveen. Mausteinen ja tuhti ruoka sopii kyllä erinomaisesti näihin viimoihin, hrr!

  3. sari kalliomäki

    Jep, meilläkin on jo hiukan pakkasta. Kunnei nyt ihan vielä tulisi lunta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.