Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mausteinen raparperikiisseli

Lapsuuden yksi parhaita ruokamuistoja on takuulla raparperikiisseli ruisleipämurujen kera. Pakkohan sitä sitten on muutama kerta kesässä tehdä. Laitan mausteeksi vähän inkivääriä sekä kanelia ja sopivasti muscovadosokeria. Raparperikiisselin tarjoilen yleensä kermavaahdon kanssa tosin vaniljajäätelökin on oiva pari raparperille. Kermavaahdonkin voi halutessaan maustaa vaikkapa marengin muruilla tai kinuskikastikkeella, molemmat sopivat hyvin kirpakan raparperin kaveriksi. Ensi kesänä pitää ehdottomasti laajentaa raparperikasvustoja. Ihan kade olen sellaisille monen neliön raparperikasvustoille, joista riittää pakkaseen saakka.

Mausteinen raparperikiisseli

Ainekset

1 l
vettä
6 dl
raparperinpaloja
1 dl
sokeria
0,5 dl
muscovadosokeria
7 rkl
perunajauhoja
1,5 dl
vettä
2 rkl
limettimehua
1 tl
inkivääriraastetta
1 tl
kanelia
2 dl
kuohukermaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään raparperinpaloja inkiväärillä ja kanelilla maustetussa vedessä kunnes ne hajoavat. Lisätään joukkoon sokerit. Sekoitetaan perunajauhot puolentoista desilitraan vettä sekä limettimehuun. Lisätään seos kiisseliin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehautetaan koko ajan sekoittaen ja maustetaan. Tarjoillaan kermavaahdon kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.