Marjaisat marengit

 

Mikään ei voita tuoreita marjoja, kermavaahtoa tai mascarponevaahtoa sekä marenkia. Sellainen iso marenkinkakku tarvitsee valtaisan joukon herkuttelijoita, eikä sitä voi kauaa säilytellä. Niinpä tällaisten pikku marenkien tekeminen on paitsi helpompaa myös käytännöllisempää. Alla oleva marenkiohje on moneen kertaan todettu ihan parhaaksi ja siitä voi tehdä helposti pursottamalla tällaisia pyöreitä pieniä marenkipohjia. Pohjat säilyvät hyvin kuivassa paikassa vaikkapa paperipussissa. Täytteeksi sitten vaan vatkattua kermaa tai mascarponea, johon on sekoitettu hiukan kermavaahtoa. Mansikat ja vadelmat ovat ihan parasta, mutta kyllä mustikka taitaa viedä voiton.

 

Kahvilahommista johtuen en kerinnyt itse metsään mustikoille, joten ostin kolme ämpärillistä mustikkaa ja osa on jo käytettykin. Lempimarjani sanoisin. Toivottavasti kerkiän edes hiukan metsään fiilistelemään, mustikalla olo on aika rentouttavaa puuhaa. Joko teillä on pakkanen täynnä mustikkaa?

 

 

Makoisat marengit

Ainekset

6 kpl
valkuaisia
5,5 dl
sokeria
2 tl
omenaviinietikkaa
1,5 dl
turkinpippurirouhetta/tuttifruttirouhetta/mariannerouhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Maustetut marengit ovat kyllä hyviä, tekeminen on tosin pientä askartelua. Vatkataan valkuaisia ja 2 dl sokeria kahden minuutin ajan. Lisätään loppu sokeri ja vatkataan 9 minuuttia. Lisätään omenaviinietikkaa pari teelusikallista ja vatkataan vielä hiukan aikaa. Lopuksi lisätään haluttu mauste lusikalla kevyesti sekoittaen. Pursotetaan pellille marenkeja, tästä tulee kaksi ja puoli pellillistä, jos ei tee kovin isoja. Kannattaa ollaa aika isosuinen tylla, etteivät karkkirakeet juutu kiinni. Paistetaan kohtuu miedolla lämmöllä, jotta eivät repeile. Itse laitan 90 asteeseen ja saavat olla uunissa reilusti yli kaksi tuntia. Lopuksi sammutan uunin ja jätän marengit vielä sinne. Jos et ole ennen marenkeja tehnyt, niin kannattaa vaikka parin tunnin paiston jälkeen ottaa pieni maistiaispala, marengin pitäisi lähteä leivinpaperista irti niin, että pohja säilyy kauniina, jos se on vielä tahmeahko ja osa jää kiinni leivinpaperiin, pitää paistoa jatkaa. Meidän perheen suosikkeja ovat ehdottomasti nuo turkinpippurilla maustetut salmiakkimarengit. Jos haluaa marenkeihin hiukan väriä, voi sekoitella valmiin taikinan joukkoon pastaväriä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *