Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Marenkikakku mansikoilla

Kakkuherkut jatkuvat mansikkaisella marenkikakulla. Alla ihan paras marenkiohje, jonka kanssa onnistut varmasti. Ohjetta voi toki tuunata mieleisekseen lisäämällä joukkoon mieluisia makeis- tai suklaahippuja. Samankokoisia marenkilevyjä saa parhaiten piirtämällä leivinpaperiin ympyrät, joiden sisään marenkimassa pursotetaan. Sopivan korkuisen kakun saa neljästä marenkilevystä. Tässä kakussa on välissä mascarponea ja kermavaahtoa sekä tuoreita mansikoita. Levyt voi tehdä jo reilusti etuajassa, mutta täyttäminen kannattaa tehdä ihan viime tipassa, muutoin kakku vettyy ikävästi. Yhtä mascarponepurkillista kohden olen vatkannut purkillisen kermaa. Nam, sanon minä ja mikä parasta tällä voi herkutella kaikki gluteenittomat ja vilja-allergisetkin.

Makoisat marengit

Ainekset

6 kpl
valkuaisia
5,5 dl
sokeria
2 tl
omenaviinietikkaa
1,5 dl
turkinpippurirouhetta/tuttifruttirouhetta/mariannerouhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Maustetut marengit ovat kyllä hyviä, tekeminen on tosin pientä askartelua. Vatkataan valkuaisia ja 2 dl sokeria kahden minuutin ajan. Lisätään loppu sokeri ja vatkataan 9 minuuttia. Lisätään omenaviinietikkaa pari teelusikallista ja vatkataan vielä hiukan aikaa. Lopuksi lisätään haluttu mauste lusikalla kevyesti sekoittaen. Pursotetaan pellille marenkeja, tästä tulee kaksi ja puoli pellillistä, jos ei tee kovin isoja. Kannattaa ollaa aika isosuinen tylla, etteivät karkkirakeet juutu kiinni. Paistetaan kohtuu miedolla lämmöllä, jotta eivät repeile. Itse laitan 90 asteeseen ja saavat olla uunissa reilusti yli kaksi tuntia. Lopuksi sammutan uunin ja jätän marengit vielä sinne. Jos et ole ennen marenkeja tehnyt, niin kannattaa vaikka parin tunnin paiston jälkeen ottaa pieni maistiaispala, marengin pitäisi lähteä leivinpaperista irti niin, että pohja säilyy kauniina, jos se on vielä tahmeahko ja osa jää kiinni leivinpaperiin, pitää paistoa jatkaa. Meidän perheen suosikkeja ovat ehdottomasti nuo turkinpippurilla maustetut salmiakkimarengit. Jos haluaa marenkeihin hiukan väriä, voi sekoitella valmiin taikinan joukkoon pastaväriä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.