Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mansikkakiisseli

No en kyllä olisi pari kuukautta sitten ajatellut, että postailen mannapuuron ja mansikkakiisselin ohjetta keskellä heinäkuuta, mutta eipä tähän koleaan kesäsäähän mikään tämän paremmin sovi. Mannapuuro on meillä poikien herkkua ja toki mansikkakiisselikin, jota useimmin tehdään pakastetusta mansikkasoseesta. Onnistuu silti tuoreista ihan yhtä hyvin ja maku on niin kesäinen. Jos siis tekee mieli lämmikettä kesäsäähän, niin kokeilepa vaikka tätä.

Jos kaipaat mansikkakiisseliin hiukan potkua, niin mausta puolella desillä sitruunanmehua. Mehun voi laittaa samalla veteen mansikoiden kanssa. Toinen hyvä mauste on raparperi, eikä sitä tarvitse olla paljoa, niin jo tulee ihana yhdistelmä. Kuori ja siivuta raparperinvarsi ja lisää se keittämisen alussa veteen mansikoiden kanssa. Mansikkakiisselistä saa myös makoisan jälkiruuan lisäämällä kylmän kiisselin päälle kermavaahtoa tai limoncellolla maustettua mascarponea.

Mansikkakiisseli mannapuuron kaveriksi tai sellaisenaan nautittavaksi

Ainekset

1 l
vettä
500 g
mansikoita
3-4 rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1-2 dl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuumennetaan litra vettä ja lisätään mansikat. Annetaan kiehua rauhassa 20 minuuttia. Lisätään sokerit. Laitetaan perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja sekoitetaan ohuena nauhana mansikkaseokseen. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Jos haluat kiisselistä sileää, pyöräytä sauvasekoitinta pari kertaa kiisselissä. 

Kommentit (2)

  1. Merja/Ripaus tryffeliä

    Ihanan näköistä mansikkaakiisseliä ja ihana kukkakimppu!

  2. sari kalliomäki

    Merja, Ja maku oli hurmaava, varsinkin sitten kylmänä kermavaahdon kanssa :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.