Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mansikkakakku

Tänä kesänä on ollut ehdottomasti ihana mansikkakesä. Ihan viimeisiä kotimaisia mansikoita on parin viikon aikana syöty ja pian pitää alkaa odottamaan ensi kesän mansikoita. Onneksi pakkasessa on julmetusti mansikkaa ja hillona on toinen mokoma. Täytekakun pohjan valmistaminen on ihan oma juttunsa, johon jokaisella on omat niksinsä. Tässä muutama. Ainekset pitää olla huoneenlämpöisiä, ne kannatta siis ottaa ajoissa pois jääkaapista. Jos leipomisella on kiire ja kananmunat ovat kylmiä, voi niitä lämmittää hetken lämpimässä vedessä. Astioiden ja vatkaimien pitää olla kuivia ja uuni on hyvä laittaa valmiiksi lämpiämään. Jauhot siivilöidään kevyesti vaahdon sekaan ja kakkupohja paistetaan uunin alatasolla. Isot kakut paisteaan 180 asteessa ja pienet 160 asteessa. Kypsyyttä koitetaan tikulla.

 

Mansikkakakku valkosuklaatäytteellä

Ainekset

mansikkatäyte
2,5 dl
vispikermaa
500 g
mascarponejuustoa (2 rasiaa)
1-2 dl
mansikkahilloa
valkosuklaatäyte
2,5 dl
vispikermaa
500 g
mascarponejuustoa (2 rasiaa)
200 g
valkosuklaata
kuorrutus
6 dl
vispikermaa
30 kpl
mansikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmistetaan yksi 8 munan täytekakkupohja. Leikataan hyvin jäähdytetty 70% kakkupohja 5 osaan. Valmistetaan täytteet kakkuun. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään mascarpone ja mansikkahillo. Hillon määrä riippuu hiukan hillon laadusta, laitetaan ensin vähemmän ja lisätään sopiva määrä, tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Valmistetaan toinen täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon mascarpone ja hyvin jäähtynyt suklaa. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Molempia täytteitä laitetaan kahteen väliin. Kostutetaan jokaista kakkulevyä maidolla ennen täytteen levittämistä. Siistitään valmiista kakusta reunat. Vatkataan kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja kuorrutetaan kakku kermalla, pursotetaan päälle pieniä ruusukkeita ja koristellaan kakku mansikanpuolikkailla. Kakun sivuun tulevat mansikat kannattaa leikata ihan ohuiksi, niin ne pysyvät paremmin paikallansa. 

Kommentit (1)

  1. Sini I.

    Tämän kakun täytteet ovat tosi maukkaat!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.