Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mansikkajuustokakku

 

Juupa juu, elämä on yhtä mansikkaa vaan nyt kun niitä vihdoin taas saa. Pikkuisen kun tulisi hinta vielä alaspäin, niin voisi ruveta säilöntähommiin. Viimevuotiset on kaikki syöty. Oma mansikkamaa on toistaiseksi niin pieni, ettei sieltä paljon mitään tule ja paikkakin on liian varjoisa, joten sillekin asialle pitäisi jotain tehdä. Onneksi meillä on joka kesä täällä saaressa mansikanmyyjä, jota yritämme pitää kiireisenä. Mansikkahimot ovat siis sangen helposti tainnutettavissa. Erilaisia mansikkakakkuja tulee kokeiltua kesän mittaan varmaan useampia ja vanhat hyvät pitää tietysti tehdä. Tämä juustokakku tehtiin juhannusherkuksi. Ai niin, meidän pojulle tulee syksyllä Mansikka-niminen opettaja. Toivottavasti oppilaat eivät syö häntä elävältä.

 

Makeita mansikoita on myös seuraavissa makoisissa resepteissä: MANSIKKAKAKKU, MANSIKKAINEN ÄITIENPÄIVÄKAKKU ja MANSIKKAISET JUUSTOKAKKUPALAT

 

 

Mansikkajuustokakku

Ainekset

Pohja
180 g
digestivekeksejä
80 g
voita
Täyte
250 g
mansikoita
7 kpl
liivatelehteä
1 dl
sokeria
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
200 g
mascarponejuustoa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
maitorahkaa
3 rkl
mansikkamehua
Muut ainesosat

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä ja sekoitetaan joukkoon sulatettu voi. Painellaan seos irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen. Vatkataan kerma vaahdoksi, vatkataan vaniljakastike vaahdoksi ja sekoitetaan keskenään rahka sekä mascarpone, kaikki eri astioissa. Muussataan mansikat sauvasekoittimella ja lisätään seos rahkan ja mascarponen joukkoon. Lisätään joukkoon kermavaahto ja vaniljakastikevaahto. Sulatetaan liivatteet mansikkamehutilkassa ja lisätään hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Seos kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla.

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    Kakku valmistui ja odottaa jääkaapissa hyytymistä. Huomasin kuitenkin, etten laittanut sokeria lainkaan, koska ainakaan omiin silmiini se ei osu tuossa reseptin selostus osiossa. Olisiko sokeri pitänyt laittaa missä kohtaa?

  2. sari kalliomäki

    Sokeri laitetaan samalla kun vatkataan kerma, sokeria voi annostella aina oman maun mukaan, kaikki eivät tykkää kovin makeasta. Valmista seosta kannattaa aina maistella ennen vuokaa kaatamista ja lisätä sokeria jos tuntuu siltä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.