Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mansikkaiset juustokakkupalat

 

Työkaveri tarjosi tänään töissä raparperijuustokakkua, joka oli ihan älyttömän hyvää. Sen kunniaksi kaivoin tämän vanhan reseptin esiin ja tekaisen illalla pari erilaista juustokakkua, toffeisen ja suklaisen. Tykkään tästä pohjasta tosi paljon ja taidan kokeilla siihen mantelijauhoja, jotta voin itsekin herkutella.  Juustokakut ovat juuri siitä kivoja, että niistä saa niin helposti viljattomia. Ja tämä paksu pohja on ihan parasta. 

 

Mansikkaiset juustokakkupalat

Ainekset

Pohja
5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
sokeria
0,5 dl
ruokosokeria
0,5 tl
leivinjauhetta
0,25 tl
kanelia
120 g
voita
1 kpl
kananmunan valkuaista
2 rkl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
Täyte
300 g
tuorejuustoa
120 g
smetanaa
1 dl
sokeria
2 tl
sitruunamehua
0,5 tl
vaniljasokeria
1 kpl
kananmunaa
4 rkl
mansikkahilloa
Muut ainesosat

Tee näin:

Yhdistetään jauhot, sokeri, leivinjauho ja kaneli. Lisätään huoneenlämpöinen voi nokareina. Lisätään valkuainen, kerma ja vaniljasokeri. Vatkataan kunnes taikina muuttuu isoiksi nokareiksi. Laitetaan pienen neliskanttisen vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitetään taikina vuoan pohjalle ja paitetaan 200 asteessa vartin verran. Valmistetaan täyte. Sekoitetaan tuorejuusto ja smetana. Lisätään sokerit ja sitruunan mehu. Lisätään kananmuna ja sekoitetaan pehmeäksi. Kaadetaan seos pohjan päälle. Lisätään lusikalla seoksen päälle mansikkahillonokareita ja tehdään veitsen kärjellä kuvioita. Paistetaan juustokakkua 160 asteessa 20-25 minuuttia. Laitetaan pariksi tunniksi jääkaappiin ennen leikkausta.  

Kommentit (3)

  1. Lady of The Mess

    Hyvin löysin tännekin – onnea vielä kerran uuden edessä.
    Ja upeita syyspäiviä ja sadonkorjuuta!

  2. sari kalliomäki

    Kiitos :). Samoin sinulle ihanaa syksyä.

  3. Kitti

    Ennen kuin kokeilen ohjetta haluaisin selvittää pari asiaa: Minkä kokoiseen vuokaan juustokakkupalat tehdään? Voikohan niitä pakastaa? Tai kuinka monta päivää säilyvät hyvinä? 4 rkl mansikkahilloa kuulostaa kovin vähältä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.