Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Mansikkainen raparperihilloke

Tunnustan, olen hilloaddikti ja sen kyllä huomaa. Ei tarvitse kuin kurkistaa keittiön kappeihin tai pakkaseen sen todetakseen. Joka reissusta pitää tuoda jos jonkinnäköisiä purnukoita mukana painoi mitä painoi. Raparperin ja mansikan yhdistelmä on lähes pistämätön ja tässä hillokkeessa niitä on sopivassa suhteessa yhdistetty. Makua on vielä tehostettu fariinisokerilla. Tätä kun yhdistää mascarponeen ja laittaa kääretortun tai täytekakun väliin, on menekki taattu. Ja pimeänä sateisena syyspäivänä voi nautiskella sitä hillolla makeutettua mascarponea kesäikävään. Kaikki mansikkaiset hillot ovat meillä sen verran suosittuja, että eipä niillä enää kevätauringon aikaan herkutella, vaikka tekisi kuinka suuret määrät tahansa.

Mansikkainen raparperihilloke

Ainekset

500 g
mansikoita
250 g
raparperia
0,5 dl
vettä
2 dl
fariinisokeria
3 dl
hillosokeria
4 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
Muut ainesosat

Tee näin:

Laitetaan kattilan pohjalle pieni tilkka vettä ja kaadetaan päälle lohkotut mansikat sekä raparperit. Kuumennetaan seos höyryäväksi ja lisätään hillosokeri sekä sokerit ja kaneli. Keitellään hiljalleen kymmenisen minuuttia kunnes mansikat ja raparperit ovat pehmenneet. Kuoritaan keittämisen aikana pinnalta vaahto pois. Survotaan sauvasekoittimella sileäksi ja säilötään pestyihin sekä kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.