Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Makea aprikoosinen toscapiirakka

Toscapiirakka aprikooseilla kuulostaa juuri sopivalta hiukan pimeneviin iltoihin, vielä kun keittää kaveriksi tummapaahtoista kahvia, sopii nautiskella kahvihetkestä. Tämä piirakka on varsin nopea tehdä, sillä pohjan ainekset sekoitetaan nopeasti keskenään ja piirakkaa pidetään reilu kymmenen minuuttia uunissa, sillä välin siivutetaan aprikoosit, jotka saavat muuten olla tosi kypsiä. Toscakuorrutteen ainekset sekoitetaan kattilassa, kiehautetaan ja pidetään lämpimänä niin kauan, että seos kaadetaan piirakan ja aprikoosien päälle. Kuorrutettu piirakka laitetaan vielä kymmeneksi minuutiksi uuniin ja se kannattaa laittaa uunissa ylätasolle, jotta kuorrute saa kauniin värin. Samalla ohjeella voi myös tehdä persikkapiirakkaa tuoreista persikoista. Säilykekin käy, mutta kannattaa valuttaa persikat kunnolla ennen piirakan päälle laittamista. 

Toscapiirakka aprikooseilla

Ainekset

Pohja
2 kpl
kananmunia
1,5 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
0,5 dl
maitoa
180 g
voita (sulatettuna)
Toscakuorrute
80 g
voita
1 dl
sokeria
100 g
mantelilastuja
1 rkl
vehnäjauhoja
0,5 dl
maitoa
Muut ainesosat
Aprikooseja 6-8 kappaletta

Tee näin:

Valmista pohja, vatkaa munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito sekä sulatettu jäähdytetty voi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa 10-20 minuuttia niin että pinta saa hiukan väriä. Tee sillä välin kuorrute. Sekoita kattilassa ainekset varovasti sekaisin ja kiehauta, muista sekoitella välillä. Ota piirakka uunista, laita päälle siivutetut aprikoosit ja kaada toscakuorrute päälle, pidä piirakkaa uunissa ylemmällä tasolla vielä kymmenisen minuuttia niin että kuorrute saa väriä. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.