Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Maittava lihamureke pekonikuorrutteella

Pääsiäisen kunniaksi tulee seuraavaksi hiukan munajuttuja, nehän ne tuntuu olevan parhaita tuolla koulumaailmassakin. Tässä perinteinen lihamureke gluteenittomana, sopii muuten mainiosti tuon vihreän perunamuusin kera. Murekkeessa on chilinen tuulahdus ja täytteenä keitettyjen munien lisäksi papuja sekä maissia. Päällä sievässä rivissä pekonisiivuja, jotka antavat mukavan loppusilauksen. Mureke valmistuu melkein nopeammin kuin lihapullat ja se on helppo lämmittää seuraavana päivänä. Meidän menekkiämme kuvastaa hyvin se, että tästä jäi vain 1/4 syömättä eilen ja jauhelihaa sentään 1,2 kiloa ja muut lisukkeet päälle. 

Gluteeniton jauhelihamureke

Ainekset

800 g
sika-nauta jauhelihaa
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
3 kpl
kananmunia
2,5 tl
suolaa
1 rkl
Sriracha -kastiketta
1 dl
sweet chili kastiketta
0,5-1 kpl
tuoretta chiliä
1 rkl
paprikajauhetta
100 g
vihreitä papuja
200 g
maissia
7 kpl
keitettyjä kananmunia
300 g
pekonia
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään kananmunat. Sekoitetaan jauhelihataikinan ainekset keskenään. Otetaan taikinasta 2/3 ja tehdään pitkänmallinen kaukalo, johon kaadetaan pavut ja maissit. Laitetaan kuoritut kananmunat maissien päälle ja tehdään lopusta jauhelihataikinasta päällinen, taputellaan tiiviiksi. Lisätään murekkeen päälle riviin pekonisiivut. Paistetaan 200 asteessa reilu puoli tuntia kypsäksi. 

Kommentit (2)

  1. Mormor

    Kuulostaa erittäin hyvältä.
    Pysyykö siis koossa ilman että taikinaan sekoitetaan korppujauhoja tai kananmunaa? Toivotaan, sillä aion yrittää.
    Hyvää pääsiäistä.

  2. sari kalliomäki

    Hei mormor, kyllä pysyy kasassa, kannataa hyvin painella taikina tiiviisti, nesteitä hiukan tuli, mutta niitä tulee korppujauhoversionkin kanssa. Tämä on tällaiselle gluteenittomalle oiva versio. Oikein hyvää pääsiäistä myös sinulle :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.