Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Mac & cheese ja maustetut kanafileet

Olen niin mahdottomassa flunssassa, että eilen jäi ruoka vallan tekemättä, mutta tässä teille viime viikonlopun makoisa mac & cheese maustetuilla kanafileillä. Tähän aikaan vuodesta tarvitaan vielä höyryävän lämpimiä, kermaisia ja mausteisia suupaloja, kyllä se kesäinen salaatinrouskutusaikakin sieltä pikku hiljaa saapuu. Tämä mac & cheese saa makunsa timjamista ja päälle vielä ripoteltiin hiukan persilijaa makua antamaan. Valmistan makaronin sekä kanat samassa astiassa ja tämä on taas niitä kohtuullisen helposti valmistettavia ruokia varsinkin kanojen osalta. Maustesseos vain sekaisin ja kanojen päälle molemmin puolin, kanat makaronin päälle ja uuniin. Uunissaoloaika vaihtelee tietysti hiukan uunin mukaan, mutta puolisen tuntia riittää ja tämä siis valmistuu kohtuullisen nopeasti, kerkiää hyvin tehdä muitakin hommia ja käydä aurinkoisessa kelissä ulkoilemassa, nyt sitä aurinkoa on nimittäin vihdoin näkynyt useampana päivänä peräkkäin.

Mac & cheese

Ainekset

50 g
voita
1 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulin kynsiä
7,5 dl
maitoa
100 g
cheddaria raastettuna
100 g
kermajuustoa raastettuna
100 g
mozzarellaa
0,5-1 tl
suolaa
2 rkl
tuoretta timjamia
6 dl
makaronia
Mausteseos kanafileille
3 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynsiä pienenä silppuna
2 tl
ruskeaa sokeria
2 tl
paprikajauhetta
1 rkl
chilijauhetta
1 tl
suolaa
0,5 tl
mustaapippuria

Tee näin:

Silppua sipulit ja kuullota ne voissa kattilan pohjalla. Lisää maito ja kuumenna kiehumispisteeseen, lisää makaronit ja suola ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen kunnes makaronit ovat pehmeitä. Lisää valkosipulijuusto, cheddar sekä puolet mozzarellasta, anna sulaa, mutta älä keitä. Sekoita joukkoon tuore timjami. Kaada seos vuokaan, murustele päälle loppu mozzarella. Sekoita mausteseos kanafileitä varten, pyörittele kanafileet mausteseoksessa laita makaronin päälle ja paista 180 asteessa puolisen tuntia niin että pinta on kauniin ruskea ja kanat ovat kypsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *