Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Lohivoileipäkakku

Yleensä suunnittelen voileipäkakun väliin paria erilaista täytettä, mutta tässä oli pelkkää lohitahnaa ja tykättiin kovasti. Tämä on koottu ja kostutettu samalla tavoin kuin MEHEVÄ VOILEIPÄKAKKU, kipaise katsomassa parhaat vinkit linkistä. Kolme leipää pystysuunnassa ja viisi vaakasuunnassa, leipäkerroksia on viisi ja täytettä neljä. Tästä riittää siis todella monelle herkkusuulle. Mikäli tarjottavaa on monenlaista, riittää koko tarjottimen voileipäkakusta viidellekymmenelle. Kuorrutteena on maustamatonta tuorejuustoa sekä smetanaa. Koristeina salaattia, kurkkua, ananaskirsikoita, mustikoita, graavilohiruusukkeita, salvianlehtiä, viinirypäleitä sekä limesiivuja. Lohitahnan ohje löytyy tuosta alhaalta ja päällitahnan ohje sekä teko-ohjeet linkistä. Tähän isoon voileipäkakkuun tein lohitahnan kaksinkertaisena.

Lohitahna

Ainekset

500 g
savulohta (noin 20 cm pala isosta lohesta)
200 g
ruohosipulista tuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
1 kpl
punasipulia
0,5 dl
persiljaa silputtuna
0,5 kpl
sitruunan mehua
0,25 tl
sitruunapippuria
0,25 tl
mustaapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan ranskankerma ja tuorejuusto, lisätään mausteet ja silputtu persilija. Lopuksi sekoitetaan joukkoon pieneksi silputtu sipuli sekä lohi. 

Kommentit (6)

  1. sari kalliomäki

    Voi kiitos, hienoa että inspiroi. Voileipäkakut on niin mahtavia juurikin siksi, että koristeluja voi muunnella ihan rajattomasti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.