Lohitahnaleivät vappubrunssille

 

Tässä lohitahnan ohje vappubrunssia ajatellen. Pari postausta sitten löytyy saaristolaisleivän ohje, jonka kanssa tämä erityisesti sopii, mutta ei ruisleipäkään ole lainkaan huono vaihtoehto. Meillä lohitahnaa on myös käytetty salaatin kanssa kroisanttien täyttämiseen sekä voileipäkakun täytteenä. Niihinkin molempiin tahna sopii mainiosti ja mikä parasta sen tekaisee ihan hetkessä. 

 

Meille tuli eilen esikon mukana nuoria Puolasta ja heille tarjoiltiin saaristolaisleipää ja kalatahnaa. Otti hiukan koville kaivella muistista eri ainesosia englanniksi, jotta sain selvitettyä heille mitä joutuvat maistelemaan, mutta onnistuihan se joten kuten. Pojat kehuivat paikallista rannikkoa ja olivat erityisen ihastuneita raikkaaseen ilmaan, Varsova kun on yksi Euroopan ilmaltaan heikkolaatuisimpia alueita. Nauttikaamme siis puhtaasta ilmasta ja toivotaan, että lumi ja räntä pysyvät poissa vappukarkeloista.

Lohitahna

Ainekset

500 g
savulohta (noin 20 cm pala isosta lohesta)
200 g
ruohosipulista tuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
1 kpl
punasipulia
0,5 dl
persiljaa silputtuna
0,5 kpl
sitruunan mehua
0,25 tl
sitruunapippuria
0,25 tl
mustaapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan ranskankerma ja tuorejuusto, lisätään mausteet ja silputtu persilija. Lopuksi sekoitetaan joukkoon pieneksi silputtu sipuli sekä lohi. 

Kommentit (5)
  1. Tätä tehdäänkin! Kiitos vinkistä!

  2. Savulohitahna on suuri suosikkini! Persilja kuulostaa maukkaalta lisältä, itse olen mennyt yleensä tylsällä tillillä 🙂 mutta ah, savulohitahna + saaristolaisleipä = täydellinen kombo! Tosin ihanaa salaatillakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *