Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Lihapullat chutneyn kera

Olen tehnyt salaista tutkimusta siitä, mitä ihmiset eniten syövät pitkänä hallejaksona ja se on pakastepizza. Siitä ei ole vielä varmuutta syövätkö he sitä kylmän nälkään jäisenä vai lämmittävätkö he sitä, mutta jo pariin kertaan paperiroskia viedessäni olen havainnoinut tavallista selkeästi suuremman pakastepizzalaatikkomeren pahvinkeräyslaatikossa. Tästäkin huolimatta jaan sitkeästi lihapullaohjeen, joka mielestäni myös sopii kuumiin kesäkeleihin, joita on tänä kesänä riittänyt ihan ennätyksiksi saakka, nautin kyllä tästä lämmöstä kovasti. Toivottavasti ensi kesä on yhtä kuumaverinen. Näissä lihapullissa on mitä makoisin kuorrute ja näitä voi napsia vaikka ihan yksinäänkin,niin hyviä ovat. Toki vaikka paistetut uudet perunat tai hasselbackan perunat sopivat näiden kanssa paremmin kuin hyvin.

Kahvilan jälkimaininkeja on siivoiltu pari päivää ja vieläkin on huomiseksi tekemistä, kaffilassa oli varsin ihana nähdä kaikkia vanhoja tuttuja ja uskomatonta kuinka suuren määrän kasvoja voi muistaa ja osa jo useampana kesänä tavattuja. Kaikki sujui hyvin, vaikkakin ihan viimemetreillä simasta luovuttiin ampiaisten takia, joita tuppautui meidän reviirille vähän liiankin kanssa, eikä ihme, sokeriset herkut vetivät niitä magneetin lailla puoleensa. Huomisen jälkeen saamme iloksemme vielä lainapojan lomailemaan ennen varsinaisten töiden alkua.  Odotan jo kovasti oppilaiden ja työkavereiden näkemistä, ja ehkä hiukan syksyäkin, kesä on ollut mahtava.

Lihapullat herkullisella kuorrutteella

Ainekset

800 g
sika-nautajauhelihaa
2 kpl
maalaisleivänviipaletta
1 dl
olutta
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynsiä
2 tl
chilimaustetta
2 tl
savupaprikaa
2 tl
suolaa
1 kpl
kananmunaa
Kastike lihapullien päälle
3/4 dl
mangochutneyta
3/4 dl
valkosipulitomaattisosetta
1 rkl
worchesterkastiketta
1 tl
chilimaustetta
2 rkl
silputtua persilijaa

Tee näin:

Murenna leipä pieniksi paloiksi oluen joukkoon, lisää mausteet ja silputut sipulit. Sekoita mausteseos jauhelihataikinan joukkoon, lisää muna. Pyörittele lihapulliksi ja laita pellille. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos lusikalla jokaisen lihapullan päälle, paista 200 asteessa kypsiksi. Halutessasi voit vielä ripotella parmesaaniraastetta lihapullien päälle paiston loppuvaiheessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.