Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Laskiaispulla

Maku-sivut ovat nyt täynnä varsin herkullisia laskiasipullaehdotelmia. Tipattomat, sokerittomat ja kaikki muut mahdolliset kitukuurit ovat ihan juuri ohi ja sitten voi hyvällä omalla tunnolla tehdä oman muhevan laskiaispullataikinan tai pari tai jopa muutaman erilaisen. Jos ei juuri se perinteinen versio kiinnosta, niin teepä pullataikinasta rinkeli ja vatkaa väliin kermavaahtoa joka yhdistetään mascarponeen. Väliin voi tuikata myös hilloa tai lemon curdia ja koristeeksi vaikka mansikoita tai kiivinsiivuja. Tällä on kiva kaunistaa vaikkapa työpaikan kahvipöytää. 

Kaipaatko jotain uutta ideaa täytteeseen? Kilpailu mantelimassan ja hillon välillä on kiivas, mutta mitäpä jos vaihtaisitkin täytteen mustikkaiseen versioon. Vatkaa purkki kermaa vaahdoksi ja lisää siihen purkki mascarponea, mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla ja lisää hiukan survottuja sekä kokonaisia mustikoita. Sileän täytteen saa lisäämällä seokseen mustikoiden sijasta mustikkasiirappia.

Suklaiset laskiaspullat saa lisäämällä viiden desin taikinaan puolitoista desiä kaakaojauhoja. Pullat leivotaan ihan normaalisti. Lämpimän pullan päälle rouhitaan suklaata ja täytteeksi laitetaan rouhitulla suklaalla maustettua kermavaahtoa. Ja aah niin ihanan täytteen saa sulattamalla kymmenisen suklaakonvehtia puolessa desissä kermavaahtoa ja sekoittamalla se purkilliseen mascarponea. 

Kaneliset korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 kpl
kananmunaa
14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte
100 g
voita
1,5 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
Muut ainesosat

Tee näin:

Liuotetaan kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisätään 8 desilitraa vehnäjauhoja ja vatkataan muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisätään loput jauhot koko ajan alustaen. Lisätään lopuksi pehmeä voi ja jatketaan alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitetään taikina ja annetaan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivotaan taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi isoa levyä. Voidellaan levy pehmeällä voilla ja ripotellaan päälle sokeria, kanelia sekä fariinisokeria. Kierretään levyt rullalle ja jätetään saumapuoli alaspäin. Leikataan rullat 5 senttimetrin paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Painetaan jokainen pala keskeltä peukalolla alas. Annetaan pullien kohota hyvin. Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan 220 asteessa kypsäksi 10-15 minuuttia. 

Kommentit (2)

  1. Kontturi Seija

    Laskisaiskranssi on suorastaan syntisen houkutteleva! Kiitos Sari hienoista resepteistä ja kuvista!

  2. sari kalliomäki

    Kiitos Seija ♥ ei muutakun leipomaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.