Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Laskiaisen mansikkainen rinkeli

Lupaan, että lakkaan ihan kohta hempeilemästä ja alan postaamaan teille hyviä arkiruokareseptejä. Tämä helmikuun aika vaan on niin herkullisen inspiroivaa. Lisäksi kun täällä elellään miesvaltaisessa huushollissa, on kiva varsinkin näin ystävänpäivän aikaan leikitellä sillä vaaleanpunaisella ja herkällä tunnelmalla. Helmikuu on mielestäni myös sellainen kevään avaus muutenkin hempeämpään värimaailmaan. 

 

Leipastiin pojun kanssa laskiaispullien sijaan mansikkahillolla ja kermavaahdolla täytetty laskiaisrinkeli. Tavallisesta pullataikinasta leivotaan pyöreitä pullia peräkkäin pyöreäksi rinkeliksi, voidellaan kananmunalla ja ripotellaan hiukan hienoa sokeria päälle. Paistetaan kypsäksi 200 asteessa, annetaan jäähtyä hyvin ja leikataan rinkeli varovasti kahtia. Väliin laitetaan mansikkahilloa sekä kermavaahtoa ja päälle kermavaahtoa sekä tuoreita mansikoita. Tämä oli vähintään yhtä herkullista kuin miltä näyttää. Alla hyvä pullataikinan ohje, kermaa rinkeliin tarvittiin 4 dl ja mansikkahilloa 1 dl.

Kaneliset korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 kpl
kananmunaa
14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte
100 g
voita
1,5 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
Muut ainesosat

Tee näin:

Liuotetaan kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisätään 8 desilitraa vehnäjauhoja ja vatkataan muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisätään loput jauhot koko ajan alustaen. Lisätään lopuksi pehmeä voi ja jatketaan alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitetään taikina ja annetaan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivotaan taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi isoa levyä. Voidellaan levy pehmeällä voilla ja ripotellaan päälle sokeria, kanelia sekä fariinisokeria. Kierretään levyt rullalle ja jätetään saumapuoli alaspäin. Leikataan rullat 5 senttimetrin paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Painetaan jokainen pala keskeltä peukalolla alas. Annetaan pullien kohota hyvin. Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan 220 asteessa kypsäksi 10-15 minuuttia. 

Kommentit (8)

  1. sari kalliomäki

    Kiitos Antti, nämä mansikat olivat kyllä yllättävän hyvän näköisiä, eikä makukaan ihan pahimmasta päästä 🙂 .

  2. viv

    Oi miten kaunis! Hauska idea tehdä laskiaispullat tuolla tavalla! 🙂 Tämmöinen olis tosi kiva tarjottava vaikka kahvivieraille.

  3. sari kalliomäki

    Kiitos Viv, tästä todella riittää useammallekin nautiskelijalle, pyöreitä pullia kun rinkelissä on 9 kipaletta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.