Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Lämmin gluteeniton salaatti

Kauppaan oli ilmestynyt kevätsipulia, sen on kaiketi varma kevään merkki tai ainakin se aiheutti valtavan kevään ja kesän kaipuun, piti oikein miettiä tulevia yrttilaatikoita ja sipulilajikkeita sekä kaikkea muuta mitä pitää ihan ehdottomasi laittaa kasvamaan. Keväiseen talvikeliin passaa hyvin hirssisalaatti, hirssin tilalle toki sopii vaikka kvinoa tai joku muukin, mutta tällainen gluteeniton lämmin salaatti on hyvä keino pitää nälkä pois vähän pitempään. Ihana rasvainen käristetty pekoni antaa hirssille herkullisen lisävivahteen ja kylkeen pari palaa mausteista saaristolaislimppua, herkkua.

Hirssisalaatti

Ainekset

2 dl
hirssiä
300 g
pekonia
250 g
vihannessekoitusta
200 g
maissia
2 dl
sipulinvarsia
1/4-1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 tl
valkosipulirouhetta
Muut ainesosat
Korianteria.

Tee näin:

Keitetään hirssi kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Suikaloidaan pekoni pieneksi ja paistetaan kypsäksi. Lisätään joukkoon vihannessekoitus sekä maissit ja mausteet. Lisätään lopuksi joukkoon kypsä hirssi ja annetaan lämmetä, nautitaan lämpimänä. Silputaan lämpimän salaatin päälle sipulinvarsia ja korianteria.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.