Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Lakritsitaatelipiirakka

Ei sanaakaan lumesta, vaan ystävänpäivästä joka lähestyy hurjalla vauhdilla. Ensi viikolla on tiedossa ainakin ystävänpäivätanssit, joten pitänee kaivaa tanssikengät kaapista. Ystävää varten voi tänä vuonna tempaista jotain hiukan erilaista sekä eksoottisempaa ja siihen sopii tosi hyvin tämä lakritsitaatelikakku, josta löytyy myös herkullisia päärynöitä. Tunnustan, etten ollut tiennyt mitään koko lakritsitaatelista ennekuin se hyppäsi silmiini K-kaupan hedelmälistasta. Olihan sitä pakko kokeilla ja tämä piirakka lähti ilahduttamaan keskimmäisen pojan työtovereita. Palaakaan ei ollut jäänyt ja makua oli kommentoitu mielenkiintoiseksi sekä erilaisen hyväksi. Tämä on sellainen ihanan mehevä eli justiinsa sopivan spessua sille parhaalle ystävälle.

Lakritsitaatelipiirakka

Ainekset

200 g
lakritsitaatelia
2,5 dl
maitoa
250 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
muscovadosokeria
2 dl
ruskeaa sokeria
4 kpl
kananmunia
2 tl
vaniljasokeria
3-4 kpl
päärynää

Tee näin:

Pilko taatelit paloiksi ja laita maidon kanssa kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä. Laita vuokaan (20 kertaa 30) leivinpaperi. Soseuta taateliseos sauvasekoittimella laita kulhoon, lisää voi, jauhot, leivinjauhe, sokerit, munat sekä mausteet. Sekoita nopeasti taikinaksi, levitä vuokaan ja lisää päärynänpuolikkaita pinnalle. Paista 180 asteessa kypsäksi noin 40 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *