Lakritsinen juustokakku

 

Juustokakut ovat kyllä minun lemppareita ja niitä tulee tehtyä tosi usein. Yksi syy on tietysti se, että niistä saa niin helposti tehtyä gluteenittomia. Lisäksi makua on äärimmäisen helppo vaihdella ja vähällä vaivalla saa kaunista. Tämä juustokakku meni bloggarikavereiden maisteltavaksi. Kukaan ei ollut ennen lakritsaista versiota syönyt ja pisteitä ropisi aikas lailla. Lieneekö ollut vieraskoreutta.

 

Tästä reseptistä tuli joka tapauksessa oma suosikkini. Ja kyllä, olen lakritsin ystävä, vaan en voi lakritsia syödä, joten tämä on ihana korvaava tuote. Tummaa väriä voi piristää monella tavalla. Tässä kakussa on ihan kermavaahtoa ja lakritsikarkkeja, mutta aikas kivan ja ihan erityylisen saisi englannin lakritsillakin. Voisin kuvitella, että sellaisen kakun menekki olisi taattu vaikkapa esikon synttärijuhlissa.

 

Lakritsinen juustokakku

Ainekset

Pohja
180 g
Dominokeksejä
80 g
voita
Täyte
400 g
Brunberg lakritsitoffeepaloja (2 pussillista)
4,75 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
200 g
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
7 kpl
liivatelehtiä
0,5 dl
vettä
Muut ainesosat

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä ja lisätään sulatettu voi. Painellaan seos irtokakkuvuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin. Laitetaan liivatteet kylmään veteen. Sekoitetaan toffeet ja kerma (0,75 dl) kattilassa. Sulatetaan miedolla lämmöllä ja jäähdytetään hyvin. Vatkataan erikseen vaniljakastike sekä kerma (4 dl) vaahdoksi. Sekoitetaan lakritsiseoksen joukkoon tuorejuusto, vatkattu vaniljakastike ja kermavaahto. Sulatetaan liivatteet pieneen vesitilkkaan, jäähdytetään hiukan ja lisätään ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristellaan kermavaahdolla ja lakritsipalloilla. Iloisemman kakun saa, jos koristelee lakritsipaloilla. 

Kommentit (15)
  1. Minkäs verran tuota vispikermaa tulee, entä paljonko siitä sekoitetaan toffeeseen kattilassa ja paljonko vatkataan vaahdoksi?

  2. sari kalliomäki
    11.9.2014, 10:30

    Ohjelma ei suostunut korjaamaan reseptiä, joten teen uudelleen illalla. Mutta siis 4 dl tulee tuohon täytteeseen vispikermaa ja 3/4 dl tulee sekoitettavaksi sen toffeen kanssa. Yritän pikimmiten saada reseptin korjatuksi :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *