Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kyllä tapahtuu

Tiedättekö miksi pienet kyläyhteisöt ovat parhaita? Siksi että koko ajan sattuu ja tapahtuu ja voi olla monessa mukana. Täällä puhalletaan yhteen hiileen, välillä kai vähän kahteenkin. Tämä viikko on mennyt lähinnä leipoessa ja kauhulla odotan ensi viikkoa, jolloin pitäisi olla monta paperia töiden puolesta valmiina. Aloitan reippaasti paperityöt tänään kunhan olen ensin lenkkeillyt pään kirjoituskuntoon. Juuri tällä hetkellä on VPK:n kevätkirppari, jossa on kirppistelyn lisäksi tarjolla vanhempainyhdistyksen leivonnaisia ja kaffetta. Naisosasto on leipassut ihania piirakoita, löytyy lohileipiä sekä muffineita ja tarjolla on myös arpoja, menkäähän poikkeamaan ulkoilun lomassa. 

Tein pääsiäissävyisiä marenkeja myyntiin vanhempainyhdistykselle. Laitan marenkiohjeen postaukseen mukaan, tällä ohjeella et voi epäonnistua. Yksi satsi oli vihreällä pastavärillä värjättyä, toinen satsi keltaisella pastavärillä värjättyä ja kolmas ihan perusmarenkia. Kannattaa lisätä väriä pikkuhiljaa, että saa haluamansa värin aikaiseksi. Makuja voi vaihdella oman mielen mukaan. Nappaa kaupasta mukaan mielimaku Marianne-rouhe, turkinpippurirouhe tai joku muu. Voit myös laittaa joukkoon hiukan lempihilloa tai raastettua suklaata. Näillä on kiva koristella pääsiäisen kakut ja muffinit.

Tänään on surrannut kaduilla pappamopot, jotka ovat heränneet talviunilta, kuulemma kokoustavatkin tänään. Iltapäivällä on myös Reposaaren Talonomistajayhdistyksen vuosikokous, kaikki kynnelle kykenevät mukaan. Yhdistys tarjoaa mahtavia palveluja saaren asukkaille. Löytyy oksasilppuria, trimmeriä, painepesuria, leikkureita, betonimylly, alumiinitikkaat, telineitä ja kuomullinen peräkärry. Lisäksi on silloin tällöin mielenkiintoisia info-iltoja. Tällä saarella on siis helppoa olla omakotitalon omistaja, kun kaikkia vempeleitä ei tarvitse ostaa itse.

Makoisat marengit

Ainekset

6 kpl
valkuaisia
5,5 dl
sokeria
2 tl
omenaviinietikkaa
1,5 dl
turkinpippurirouhetta/tuttifruttirouhetta/mariannerouhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Maustetut marengit ovat kyllä hyviä, tekeminen on tosin pientä askartelua. Vatkataan valkuaisia ja 2 dl sokeria kahden minuutin ajan. Lisätään loppu sokeri ja vatkataan 9 minuuttia. Lisätään omenaviinietikkaa pari teelusikallista ja vatkataan vielä hiukan aikaa. Lopuksi lisätään haluttu mauste lusikalla kevyesti sekoittaen. Pursotetaan pellille marenkeja, tästä tulee kaksi ja puoli pellillistä, jos ei tee kovin isoja. Kannattaa ollaa aika isosuinen tylla, etteivät karkkirakeet juutu kiinni. Paistetaan kohtuu miedolla lämmöllä, jotta eivät repeile. Itse laitan 90 asteeseen ja saavat olla uunissa reilusti yli kaksi tuntia. Lopuksi sammutan uunin ja jätän marengit vielä sinne. Jos et ole ennen marenkeja tehnyt, niin kannattaa vaikka parin tunnin paiston jälkeen ottaa pieni maistiaispala, marengin pitäisi lähteä leivinpaperista irti niin, että pohja säilyy kauniina, jos se on vielä tahmeahko ja osa jää kiinni leivinpaperiin, pitää paistoa jatkaa. Meidän perheen suosikkeja ovat ehdottomasti nuo turkinpippurilla maustetut salmiakkimarengit. Jos haluaa marenkeihin hiukan väriä, voi sekoitella valmiin taikinan joukkoon pastaväriä.

Kommentit (1)

  1. Fiinuska

    Oi, onpa suloisia mokkapaloja! 😀
    T: Serkusten suklaaunelma

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.