Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kurpitsainen juustokakku lasissa

Koittakaa kestää, kurpitsajuttuja edelleen, sillä olen aivan ihastunut tuohon aikaisemmin postattuun kurpitsahilloon. Maku on niin hyvä ja hiukan erilainen. Tämäkin jälkkäri yllätti ihan täydellisesti maullaan, eikä Ukko olisi voinut kuvitellaakaan, että oli tehty kurpitsasta. Hiukan ruskeita pipareita kaveriksi ja viskillä maustettua kermavaahtoa lisämakua antamaan. Viski on nykyään vallan ruma sana blogeissa, mutta edelleen suosikkini moneen juttuun. Uudet viskilasit muuten hakusessa,  jos jollain on jotain vinkkiä ja suosituksia antaa, niin otetaan kaikki vastaan. Tämä jälkkäri jää meillä joulun ajan suosikiksi persoonallisen makunsa vuoksi. Kaiken kukkuraksi on tosi nopea valmistaa. Jos kaipaa enemmän väriä annokseen, niin mascarponen voi värjätä vaikkapa pastaväreillä oranssiksi.

Kurpitsainen juustokakku lasissa

Ainekset

6 kpl
ruskeita pipareita
200 g
mascarponejuustoa
1 dl
kurpitsahilloa
1 dl
kermaa
3 tl
Bourbon
2 kpl
kanelitankoa
3 rkl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan kerma vaahdoksi. Lisätään joukkoon hiukan Bourbonia ja sokeria. Murustellaan piparit leivinpaperin välissä ja jaetaan annosmaljoihin, jätetään hiukan muruja koristeeksi. Sekoitetaan mascarponen joukkoon kurpitsahillo ja tarvittaessa hiukan sokeria. Laitetaan seos annosmaljoihin. Pursotetaan päälle viskikermavaahtoa. Ripotellaan koristeeksi piparinmuruja ja koristellaan kanelitangolla.

Kommentit (4)

  1. Pipsa A

    Oi vitsi – ihanan syksyinen resepti, ihan pienellä jouluisella viballa! Alkoi tehdä mieli jotain ihanaa sunnuntaijälkkäriä… mieluiten tietysti juuri tätä!

    Kauniit kuvat ja annokset 🙂

  2. Tiina Garvey

    Ei noilla makuyhdistelmillä voi mennä metsään. Kiva idea tehdä jälkkärit nätteihin laseihin!

  3. Minna_A

    Ihanat annokset ja en kyllä vieläkään kyllästy kurpitsa juttuihin, eli antaa tulla vaan 🙂

  4. sari kalliomäki

    Kurpitshilloa on vielä aimo annos, joten kyllä näitä vielä tuleekin :D.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.