Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kurkkua marinoituna

Meillä on minttu täydessä kukassa. Tuntuu hiukan hassulta, kun kuitenkin ollaan jo kohta marraskuussa. Lajikkeita löytyy kahta sorttia tavallista sekä piparminttua. Molemmat tuottavat hiukan ongelmia valtavan leviämistahtinsa kanssa. Uskomattoman sitkeä kasvi ja jättää kyllä muut varjoonsa, jos ei käytä raakaa voimaa leviämistä taltuttamaan. Kauniit kukat ovat kimalaisten suosiossa, tosin niitä nyt ei sentään enää ole.

Kurkku on tällä hetkellä trendikäs raaka-aine ja siitä voikin tehdä monenlaisia juttuja perinteisten lisäksi. Tässä on marinoitu pitkiä kurkunsiivuja sitruunalla, chilillä ja valkosipulilla sekä tietysti mintulla. Mukava kombinaatio, jonka täydentää vielä parmesaanilastut. Sopii muuten loistavasti hampurilaisen väliin tai täydentämään mitä tahansa vihersalaattia.

Marinoitua kurkkua

Ainekset

1 kpl
kurkkua
2 rkl
sitruunanmehua
4 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
mintun lehtiä silputtuna
0,5 dl
parmesaania lastuina
1/2-1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/4-1/2 tl
chilirouhetta
Muut ainesosat
Sopivasti suolaa ja mustaapippuria.

Tee näin:

Suikaloidaan kurkku pitkittäin, sekoitetaan keskenään sitruunanmehu ja oliiviöljy, lisätään hienonnettu valkosipuli, silputtu minttu ja chilirouhe. Lisätään ripaus suolaa ja mustaapippuria. Sekoitetaan kastike kurkkuihin ja leikataan päälle parmesaanilastuja. Nautitaan heti. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.