Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Kukkakaalipizza

Pizzaperjantai lähestyy ja huomasin etten ole laittanut tätä kukkakaalipohjan ohjetta blogiin, vaikka sitä on tehty monen monituista kertaa. Tämähän ei ole mikään uusi juttu, mutta näin vilja-allergiselle ihan must. Ensimmäisellä kerralla suhtauduin hiukan epäileväisesti koko pohjaan ja sen koossapysymiseen, mutta yllättävän hyvää ja näppärästi saa leikattua ja sujautettua palasen lautaselle. Pojatkin tykkäävät tästä enemmän kuin vaikka pannupizzapohjasta.

Omanlaistaan laiskuutta on ehkä se, etten jaksa ottaa yleiskonetta esiin, vaan pilkon kukkakaalit vauhdikkaasti leveällä vihannesveitsellä. Eipä siihen kauaa mene näinkään, mutta ehkä tulos olisi tasaisempi ja nopeampi yleiskoneen kanssa. Kukkakaalipizzapohjaan teen mehevän tomaattikastikkeen, johon laitan reippaasti valkosipulia ja sipulia sekä lemppariyrttejä. Ensin paistetaan kattilan pohjalla voissa silputut sipulit sekä valkosipulit, lisätään purkki Mutti tomaattimurskaa, kourallinen pilkottuja kirsikkatomaatteja ja lusikallinen tomaattipyrettä. Lisätään ripaus suolaa ja sokeria sekä puoli desiä tuoreita lempiyrttejä. Varsinkin basilika antaa tähän niin herkullisen maun ja tuoksun. Tomaattikastikkeen annetaan kiehua miedolla lämmöllä rauhassa niin että tomaatit pehmenevät. Kukkakaalipizzapohja saa olla kymmenisen minuuttia kuumassa uunissa ensin yksinään ja sitten vasta kastiketta ja täytteitä päälle. Tähän sopii kaikista parhaiten jauheliha ja paprika sekä runsas juustokuorrute, se nyt vaan on niin hyvää.

Kukkakaalipizza

Ainekset

400 g
kukkakaalia pieneksi silputtuna
0,5 tl
suolaa
1 tl
timjamia
150 g
mozzarellajuustoraastetta
2 kpl
kananmunia

Tee näin:

Silppua kukkakaali pieneksi, tämä käy helpoimmin tehosekottimella, mutta veitsen kanssa onnistuu myös. Lisää joukkoon suola, timjami, juustoraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele leivinpaperin päälle 60cm leveälle pellille. Paista pohjaa 10 minuuttia 210 asteessa, jotta pinta tulee aavistuksen kullanruskeaksi ja lisää sitten täytteet. Paista vielä viitisentoista minuuttia ja nauti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *