Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kookosta ja kaakaota ystävänpäiväkakkuun

Viime viikonloppuna tein pari kakkua ja tämä kakku on maustettu kookoksella. Olen tehnyt useita erilaisia kaakaokakkuja ja paras on mielestäni tämä, jossa sekoitetaan ja kiehautetaan kaakao ja sokeri maidon joukkoon. Tässä on vanhasta leivontakirjasta löytynyt resepti, jota olen hiukan muokannut vaihtamalla maidon kookoksiseksi ja lisäämällä joukkoon kookoshiutaleita. Kookos edelleen maistuu usealla suussa vähemmän mieluisina Bounty-patukoina, mutta tässä kakussa maku on mieto. Todellinen kookoksen ystävä voikin laittaa kookoshiutaleita pari desiä. 

Käytin tässä kahta samanlaista sydänmuottia, mutta kakun voi toki tehdä yhteen korkeampaan vuokaan tai ihan kahvikakuksi. Vuoan tilavuus on hyvä olla pari litraa. Kakkua ei kannata pitää uunissa yhtään ylimääräistä, joten heti pois uunista, kun ei tikkuun tartu mitään. Sydänkakkujen väliin voi vatkata kermavaahtoa ja lisätä vadelmia, kakun voi koristella vadelmahillolla sekä paahdetuilla kookoshiutaleilla. Tämä on siis tosi hyvää myös pelkkänä kahvikakkunakin ja jos oikein haluaa tajuntansa räjäyttää, voi kakun kostuttaa kermaisella kahviliköörillä.

Kookoksinen kaakaokakku

Ainekset

3 dl
kookosmaitoa
1,5 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
Taikina
180 g
voita
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunia
4,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
kookoshiutaleita
Muut ainesosat
Kakun väliin kermavaahtoa ja vadelmia, päälle vadelmahilloa sekä paahdettuja kookoslastuja.

Tee näin:

Sekoita keskenään kookosmaito, sokeri sekä kaakaojauhe. Lämmitä kattilassa levyllä koko ajan sekoittaen, anna pulpahtaa ja siirrä pois levyltä, jäähdytä. Sekoita keskenään rasva ja sokeri, lisää joukkoon osa jauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää loput jauhot, jäähdytetty kookosmaitoseos sekä kookoshiutaleet. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa kahden litran vuoassa tai kahdessa sydänvuoassa 160 asteessa. Kaksi sydänvuokaa tarvitsee kypsymisaikaa reilun puoli tuntia uunista riippuen, kahvikakku tunnin verran. Muista kokeilla kypsyyttä tikulla, ettei kakku ole liian kauaa uunissa. Kumoa hieman jäähtynyt kakku leivinpaperille. Jos teet sydänkakun, vatkaa väliin puolitoista purkillista kermavaahtoa sekä reilusti vadelmia, levitä päälle vadelmahilloa sekä paahdettuja kookoshiutaleita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.