Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kookosmarinoitua kanafilettä, basilika-nokkospestopastaa ja vaniljatuorejuustoa

Ettei vaan makuaistit pääsisi mukautumaan mihinkään tavallisiin linjoihin, niin pitää kehitellä aina jotain hiukan erilaista. Tässä annoksessa on basilika-nokkospestolla maustettua Torino Tummaa kierre pastaa, kookosmarinoitua Atrian Perhetilan naturel broilerin ohutta kanafilettä sekä vaniljalla maustettua tuorejuustoa. Mielestäni aika pehmeän suloinen makukombo, vaikka pesto antaakin hiukan myös terävyyttä makuihin. Tällä annoksella osallistun Kesäkutsukilpailuun – Sydän mielessä grillin äärellä ja annokseen on käytetty tietysti Sydänmerkki-tuotteita. Monessa blogissa on valmistettu terveellisiä grillausvaihtoehtoja ja niistä sitten Teresa Välimäki valitsee voittajat kesäjuhlassa kesäkuun alussa. Kerrassaan ihanaa päästä maistelemaan blogistien suunnittelemia herkkuja.

Pastasalaatin teko on nopeaa ja helppoa kuten kesällä kuuluukin. Peston valmistukseen menee vartti ja sen voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä. Pastan voi antaa rauhassa jäähtyä ja parhaimmillaan tämä onkin kylmänä. Sekoitetaan sopiva määrä pestoa pastaan, lisätään viereen hiukan kurkunsiivuja ja salaatti on valmis. Kanafileiden marinointia varten sekoitetaan seos, joka pussitetaan fileiden kanssa parin tunnin ajaksi. Marinoidut kanat grillataan ja siivutetaan. Marinadi tuo kanoihin pehmeän hiukan kookoksisen maun, joka sopii niihin mainiosti. Lisäksi tehdään tuorejuustoseos, johon laitetaan maustamattoman tuorejuuston sekaan reilusti aitoa vaniljarouhetta makua antamaan. Ja sydän kiittää.

Kookosmarinoitu kananfile

Ainekset

4 kpl
Atria naturell ohut kanafileleike
1 kpl
kookosmaitoa purkissa (1 tölkki)
3/4 dl
sitruunanmehua
0,5 dl
oliiviöljyä
4 kpl
valkosipulinkynsiä
0,5 tl
inkivääritahnaa
2 tl
suolaa
0,5 dl
tuoretta basilikaa (silputtuna)
0,5 tl
mustaapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Puristetaan valkosipulin kynnet ja sekoitetaan kaikki ainekset keskenään. Laitetaan seos pussiin ja lisätään siihen kanafileet. Annetaan marinoitua pari tuntia. Paistetaan kanafileet grillissä ja nautitaan vaniljatuorejuuston kera. 

Basilika-nokkospesto

Ainekset

1 l
nokkosta
4 dl
basilikaa
2 dl
seesaminsiemeniä
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
ruokaöljyä
1,5 rkl
vaahterasiirappia
3/4 kpl
sitruunankuoriraastetta
1 tl
suolaa
2 kpl
valkosipulin kyntta
Muut ainesosat

Tee näin:

Kerätään nokkoset mahdollisimman nuorina versoina, poistetaan varret, keitetään kolmisen minuuttia ja valutetaan hyvin. Sekoitetaan kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Tarkistetaan maku. 

Kommentit (4)

  1. Anne P.

    Jee, eli 4.6. nähdään? 🙂

  2. Minna_A

    Kivan erilaiset makuyhdistelmät, onnea kisaan!

  3. Vierailija

    Heippa!

    Minun kesäni to do-listalla on, että teen 10 uutta ruokaa, (reseptin mukaan), ja tästä kookosmarinoidusta kanafilestä aloitin. Maukasta tuli, ja pojat söivät innolla. Kiitos Sari!

    Tiina

  4. sari kalliomäki

    Tiina, olipas tämä kiva kuulla. Minusta tämä marinointi on juuri sellainen pehmeä ei liian tulinen, meillä kun on viime aikoina kaikki ollut aika tulista. Sen lisäksi että sitä tulisuutta on ruuissa jo valmiina, pitää poikien vielä lisätä srirachaa melkein joka ruokaan….toivotaan että tämäkin on joku kausi :)……

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.