Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Kohti joulua, luukku 6

Ilmassa itsenäisyyspäivän rauha, juhlallisuus ja kunnioitus. Kiitollisuus kaikkea sitä kohtaan mitä meillä on, toivo siitä, että saamme pitää tämän kaiken ja luja usko huomiseen. Päivä, jolloin erityisesti muistelen edesmennyttä pappaani, joka oli sotaveteraani ja kaikkia niitä muita, jotka ovat tämän meille mahdollistaneet. Tänä itsenäisyyspäivänä on mielessä myös oma poika, joka on suorittamassa vuoden mittaista palvelustaan armeijan harmaissa isänmaan hyväksi. Muistetaan olla sopivasti ylpeitä suomalaisia, tämä on hieno maa.

Itsenäisyyspäivänä monessa paikassa pöytä on erityisen koreana kattauksia myöten ja nautitaan talvisia herkkuja. Meillä on tänään tarjolla ihan parasta lihapataa, jonka ohje löytyy alla olevasta linkistä sekä kermaperunoita, hasselbackan porkkanoita ja paahdettua punajuurta homejuustolla kuorrutettuna. Nautitaan itsenäisyyspäivän juhlatunnelmasta ja linnan juhlista sekä hyvästä ruuasta. Allaolevissa linkeissä on valittuna talven parhaita liharuokia, joiden valmistaminen on helppoa, sillä ne valmistuvat melkein itsestään uunissa. Näin talvella kannattaa myös hyödyntää leivinuunin lämpö, mikäli sellainen kodista löytyy, sillä se antaa vielä oman arominsa erilaisiin patoihin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.