Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Kohti joulua, luukku 4

Ei joulua ilman saaristolaisleipää, tämä ohje on paras ja saat yhdestä taikinasta kaksi muhkeaa limppua. Parasta lohikeiton ja jouluisten kalaruokien kanssa, savulohi- tai savuporolevitteen kanssa. Yllä olevissa ohjeissa on myös omenainen saaristolaisleipä, jossa maistuu aavistuksen verran omena, mutta mielestäni perinteistä leipää ei silti voita mikään. Saaristolaisleipä on myös helppo pakastaa ja maku melkein paranee pakastamisen myötä.

Eilen lueskelin keskustelua, jossa mietittiin sopivia saaristolaislimpun hintoja myyjäisiin, hintaehdotukset vaihtelivat 5-15e riippuen tietysti koosta ja tarvikkeista. Jotkut olivat sitä mieltä, että limppu pitäisi saada viiden euron hintaan, jotta sen viitsisi ostaa. Harmittaa oikein kaikkien leipojien puolesta, sillä itse valmistetut varsinkin hyvistä raaka-aineista leivotut tuotteet vievät jo tekovaiheessa monta euroa ja uunikin on päällä tunnin. Usein myyjäistuotteet vielä pakataan jouluisen kauniisti. Leipomisessa on aina oma vaivansa ja minusta myyjäisissä idea on juuri siinä, että voi ostaa valitsemiasi tuotteita, maksat hiukan ylimääräistä, mutta sinun ei tarvitse itse ryhtyä leipomispuuhaan. Hienoa minusta on se, että myyjäisissäkin on tänä päivänä niin paljon tuotteita myös erityisruokavaliota noudattaville ja saaristolaislimppuja myös luomuna. Maksan mielelläni aina välillä toisten tekemistä tuotteista ja ostan leivonnaisia, joita ei tule itse tehtyä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.