Kohti joulua, luukku 21

 

Tässä ne nyt ovat nimittäin ihan parhaat perunaruuat. Myönnän olevani niin perinteinen, että aattona pitää olla kuorittuja keitettyjä perunoita, mutta sitten seuraavina päivinä heitetäänkin hiukan rennompi ote päälle ja perunaruuat ovat vuodesta toiseen hiukan erilaisia. Oma suosikkini on hasselbackan perunat sekä timjamikermaperunat. Kermaperunat valmistan keittämällä perunoita ensin runsaassa kermassa ja vasta sitten laittamalla ne vuokaan ja uuniin, näin eivät kuivu uunissa koppuroiksi, eikä pinta tule mustaksi, vaan ovat valmiina unelmanpehmeitä ja ihanan kermaisia. Nyt menen tonkimaan vaatekaapista jotain juhlavampaa päällepantavaa, sillä matka on joulujuhlaa kohti. Joka vuosi nämä ovat yhtä jänniä ja tunnelmallisia päiviä myös opettajalle, kun syksyn uurastus saaadaan päätökseen ja pääsee hiukan hengähtämään.

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *