Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Kohti joulua, luukku 17

Perinteisen rosollin lisäksi punajuuri sopii joulupöytään myös monella muulla tavoin. Punajuurikakku on kaunis kahvipöydän katseenvangitsija ja sen voi koristella jouluisasti vaikka punaisilla neilikoilla. Joulunajan pikkusuolaisiin tarjottaviin sopii erinomaisesti punajuuriset herkkupalat, joihin maku tulee punajuuren lisäksi homejuustosta, punasipulista sekä timjamista. Myös punajuurisalaatti mozzarellalla on kauniinvärinen joulupöydän tarjottava. Rosollin voi muuten valmistaa myös uunissa, uunirosolli on tosi hyvää ja kauniin värikästä tarjottavaa. Ohje löytyy jutun lopusta. Tämä on oma suosikkini ja melkein parempaa mitä perinteinen rosolli.

P.S REPOSAARI-VAIK KUI KAUKAN JA IHA OUTOI IHMISII -sivulla on käynnissä arvonta, käy tykkäämässä ja osallistumassa, pääset osaksi ihanaa saaristoidylliä.

Uunirosolli

Ainekset

300 g
punajuuria lohkottuna
300 g
perunaa lohkottuna
2 kpl
porkkanaa siivutettuna
2 kpl
punasipulia lohkottuna
3 kpl
valkosipulin kynsiä silputtuna
3 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
tuoretta silputtua timjamia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustaa pippuria
2 dl
kermaa
2 dl
Salaneuvos-juustoa raastettuna

Tee näin:

Lohko juurekset ja sipulit, laita voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle suola, pippuri, timjami sekä vaahterasiirappi. Lämmitä kerma ja sulata raastettu juustoraaste kermaan,  kaada juuresten päälle ja paista uunissa 180 asteessa reilun puoli tuntia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *