Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kirsikkamuffinssit

 

Kirsikka kuuluu ehdottomasti niihin kasveihin, jotka saavat pääni pyörälle. Meidänkin pihasta löytyy muutama, mutta jo usena keväänä olen matkustanut johonkin, jossa kirsikkapuut kukkivat valtoimenaan. Niiden ihaileminen saa aikaan todellisen keväthurmoksen. Tosin ei se syksyinenkään kirsikkapuu hullummalta näytä ja tänä vuonna meidän varjomorellista tulikin kirsikoita roppakaupalla. 

 

Kirsikkaohjeita on kertynyt kaikennäköisiä, joista yksi suosikki on nämä kirsikkamuffinssit, joihin voi muuten ujuttaa mukaan hillon lisäksi murskattuja kirsikoita. Kirsikkapiirakka on hyvää samoin kirsikkaskonssit ja kirsikkasorbetti. Kirsikoita kannattaa myös pakastaa kokonaisena ja koristella niillä erilaisia juomia. Ja rommiruukku pitää joka syksy ehdottomasti tehdä. Olisi se vaan hienoa, jos nämä kaikki sesongit jakautuisivat pitkin vuotta, kun tuntuu, että nyt syksyllä on niin paljon kaikkea mitä haluaisi tehdä ja kokeilla, eikä millään ehdi kaikkea. 

 

Kirsikkamuffinssit

Ainekset

Taikina
7 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
ruokasoodaa
0,25 tl
suolaa
2,5 dl
piimää
0,75 dl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelirouhetta
100 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
1,5 dl
kaurahiutaleita
5 rkl
kirsikkahilloa
Kuorrute
200 g
mascarponejuustoa
2 rkl
kirsikkalikööriä
1 dl 0
vispikermaa (rasvaa 25 %) (tarpeen mukaan)
1 rkl
elintarvikeväriä
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan keskenään mantelirouhe, suklaarouhe sekä kaurahiutaleet. Sekoitetaan joukkoon piimä sekä öljy. Lisätään kananmunat ja vaniljasokeri. Lopuksi sekoitetaan joukkoon jauhot, sokeri, sooda ja suola kevyesti sekoittaen. Viimeisenä joukkoon lisätään kirsikkahillo ja sekoitetaan kevyesti. Jaetaan taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paistetaan 190 asteessa 20 minuuttia. Valmistetaan kuorrute. Sekoitetaan mascarponen joukkoon kirsikkalikööri sekä elintarvikeväriä ja lisätään kermaa sen verran, että seoksesta tulee helposti pursotettavaa. Pursotetaan jäähtyneiden muffinssien päälle mascarponea ja koristellaan kirsikoilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.