Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Kipaisitko sienimetsässä: Suppilovahverolasagne

Onko koppa täynnä suppiksia ja luottoreseptit jo testattuna, ei hätää sieniä voi upottaa vaikkapa lasagneen. Tämä sopii myös sellaiselle aloittelevalle sienikokeilijalle, sillä maku ei ole liian voimakas. Oma hommansa on tehdä kaksi eri kastiketta, mutta kohtuu yksinkertaiset kastikkeet valmistuvat kuitenkin aika nopsakasti ja sitten vaan pinoillaan isoon vuokaan ainekset kerroksittain. Kannattaa aloittaa ja lopettaa kastikkeeseen, niin tulos on mukavan mehevä. Kerroksittain siis kastiketta, sieniä sekä lasagnelevyjä ja sitten seuraavaksi toista kastiketta, sieniä sekä levyjä. Päälle voi laittaa tomaatinpuolikkaita ja juustoraastetta. Koko komeus uuniin ja herkutella saa reilun puolen tunnin päästä. 

Suppilovahverolasagne

Ainekset

1 l
suppilovahveroita
Jauhelihakastike
400 g
sika-nauta jauhelihaa
2 kpl
sipulia
400 g
chilitomaattimurskaa
2 tl
provencen yrttisekoitusta
2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 kpl
pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
Valkokastike
50 g
voita
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
maitoa
100 g
juustoraastetta
2 tl
suolaa
0,5 tl
mustaapippuria
16 kpl
lasagnelevyjä
Muut ainesosat
Päälle tomaattia ja juustoraastetta.

Tee näin:

Tee kastikkeet lasagnea varten. Jauhelihakastike: Silppua sipulit ja paista pannulla hetken aikaa, lisää jauheliha ja paista kypsähköksi, lisää tomaattimurska sekä mausteet, tarkista suola. Valkokastike: Laita voi kuumalle pannulle, pyörittele hetki ja lisää jauhot, ruskista, lisää maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen ja lopuksi mausteet, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Putsaa suppilovahverot ja paista niitä kuivassa pannussa niin että suurin neste poistuu. Lado isoon vuokaan vuorotellen molempia kastikkeita, lasagnelevyjä sekä sieniä niin, että aloitat ja lopetat jauhelihakastikkeella. Ripottele päälle juustoraastetta ja tomaattia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla kypsäksi 30-40 minuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *