Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kesän paras eväs

Tässä vielä savulohitahnan ohje kaikille sitä pyytäneille. Savulohitahnasta saa ehdottomasti kesän parhaat eväät, kun laittaa hiukan ruisleipien väliin voita, salaattia, tomaattia tai kurkkua, runsaasti ruohosipulia ja sitten savulohitahnaa. Koko komeus kiedotaan voipaperin sisään ja eväät ovat valmiina. Meillä evästetään rannalla vielä myöhään syksylläkin, sillä meri lämmittää ihanasti. Toki rannalla voi retkeillä ympäri vuoden, mutta kyllä ne parhaat ilmat ovat keväisin ja syksyisin. 

Lohitahna

Ainekset

500 g
savulohta (noin 20 cm pala isosta lohesta)
200 g
ruohosipulista tuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
1 kpl
punasipulia
0,5 dl
persiljaa silputtuna
0,5 kpl
sitruunan mehua
0,25 tl
sitruunapippuria
0,25 tl
mustaapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan ranskankerma ja tuorejuusto, lisätään mausteet ja silputtu persilija. Lopuksi sekoitetaan joukkoon pieneksi silputtu sipuli sekä lohi. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.