Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kesäloma, piha ja puutarha

Täytyy myöntää, että ei ole viime aikoina oikein runosuoni sykkinyt. Töissä ollut suuriluontoinen muutto ja remontti yhdistettynä muihin jokakeväisiin työkiireisiin vei totaalisesti mehut. Nyt kuitenkin ollaan onnellisesti kesälomalla ja rästissä olevat kirjoitushommat voi tehdä sitten kun siltä tuntuu. 

Haluaisin tässä kohtaa ojentaa ison kimpun värikkäitä kukkia sinulle, joka et saanut kuutta laudaturia, niitä parhaita stipendejä tai sitä yhdeksikön keskiarvoa. Sinä ehkä vähensit poissaolotuntejasi puolella, tulit joka päivä kouluun ja yritit parhaasi. Sinä olit aina tukena niille, joilla oli vaikeaa, olit se kaikkien tarvitsema kannustaja. Sinä jaksoit vaikeasta elämäntilanteestasi huolimatta yrittää ja ponnistella. Sinulla oli positiivista sanottavaa tilanteessa kuin tilanteessa, olet aurinko. Juuri sinä olet ansainnut erityiskiitoksen.

Kesäkukkia haettiin eilen roppakaupalla tuosta sadan metrin päästä Seijan puutarhalta. Värien kirjo oli kyllä ihastuttava ja tarjolla on jos jonkinnäköistä väriä ja muotoa. Maltan tusin odottaa, että saan hakea kasvihuoneeseen tomaatit ja kurkut, sillä niissä oli jo kerrassaan komeat alut.

Yrtit on laatikoissa osa jo ihan käyttökelpoisia. Ruohosipuli tuli  heti, kun lumi suli ja minttua on ihan älyttömästi, siitä pitää kehitellä joku kesäjuoma. Myös salvia ja oregano ovat kovassa kasvussa. Jotain yrttejä pitää vielä Seijalta hakea lisää, ettei tarvitse kaupasta ostaa koko kesänä mitään. Nyt pitää herätä joka aamu kuudelta ja valvoa niin myöhään kun jaksaa, ettei mene yhtään hetkeä hukkaan. Tätä on niin odotettu.

Pitää nyt kyllä tunnustaa, ettei meidän kasvihuoneessa ole aikaisemmin ollut kurkkua. Olen ihastellut anopin kasvatuksia ja maistellutkin sen verran, että nyt pitää kokeilla. Aikamoinen juoppo se vissiin on, niin että kovin kauaksi ei ilman kasteluapua voi lähteä. Ja nyt ulos.

Kommentit (4)

 1. Kontturi Seija

  Kiitos Sari! Paras palkka työstä on asiakkaan tyytyväisyys. Kasvattamisen iloa ja paljon herkullisia hetkiä sinulle!

 2. Anne P.

  Vau mikä kesäkurpitsanalku! itsellä hienosti kasvuun lähteneet idätykset kuolivat ulos 🙁 mutta teen viljelylaatikot valmiiksi tällä viikolla ja ostan taimet, nyt ei enää kestä kärsivällisyys siemenestä kasvattamiseen 😀

 3. sari kalliomäki

  Kiitos Seija, tulen juuri pian hakemaan tomaatit, kai ne jo uskaltaa laittaa kasvihuoneeseen :).

 4. sari kalliomäki

  Anne, se on kurkun alku 😀 kesäkurpitsaa ei taida meille tänä vuonna tullakaan…tai katsotaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.