Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kesäiset kanaleivät

Meillä maalataan tai tarkemmin sanoen minä maalaan. Pappan tekemille vanhoille viiskytlukulaisille tuoleille annetaan uusi elämä. Olisi varmaan pappa ollut mielissään, kun olisi nähnyt, että tuoleille tuli jatkoaikaa ja pääsevät ilahduttamaan kesäkahvilan väkeä. Olen siis punainen, hiuksista ja käsistä lähtien ja nenä kuin Petteri Punakuonolla, mutta kivaa on. Huomenna vielä jatkuu, niin sitten taitaa olla aika monta pinnatuolia kunnossa. 

Täällä on ihan kesä, vaikkei sitä lämpötilasta heti uskoisikaan. Tuomet ovat täydessä kukassa ja niitä löytyy ympäri saarta. Seuraavaksi odotan sireenin kukintaa, pieni lupaus taitaa olla siitä, että juhannuksena kukkii. Joka aamu on herätys kuuden jälkeen ja illalla ei malttaisi mennä nukkumaan. Ruokailut yritetään hoitaa mahdollisimman yksinkertaisesti, kun on kaikennäköistä puuhaa pitkin päivää.

Kanaleivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan mainiota kesäruokaa, eikä yhtään haittaa vaikka pääsisi hiukan jäähtymään, maistuvat silti erinomaisilta ja ne on helppo ottaa mukaan vaikka ruokaisammaksi evääksi. Koska kaavan mukaan mennään helposti ja nopeasti, ei näihin tarvita mitään suurenmoisia aineksia. Paistettujen kanasuikaleiden sekaan paholaisen hilloa makua antamaan, leivän päälle valkosipulivoita ja kanasuikaleita, paprikaa sekä juustoraastetta. Valmiiden leipien päälle ruohosipulia ja valmista on. 

Meillä on monien ruokajuttujen kanssa selviä kausia ja nyt on tuo paholaisen hillo -kausi, edellisenä oli selkeästi sweet chili. Paholaisen hilloa on helppo tehdä myös itse, mutta tämä on napattu kaupan grillihyllystä. Loistava lisä se on myös lihapullataikinassa ja jauhelihapihveissä, mutta siitä myöhemmin. 

Makoisat kanaleivät

Ainekset

500 g
hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
4 rkl
paholaisen kastiketta
100 g
valkosipulivoita
10 kpl
ruispuikulaviipaletta
3 dl
raastettua emmental juustoa
0,5 kpl
paprikaa
0,5 dl
ruohosipulia
Muut ainesosat

Tee näin:

Paistetaan kanasuikaleet pannulla ja lisätään joukkoon paholaisen kastike. Voidellaan leivät valkosipulivoilla ja laitetaan päälle kanasuikaleet sekä paprikasuikaleita. Kuorrutetaan leivät juustoraasteella ja paistetaan rapeiksi 180 asteessa. Lisätään valmiiden leipien päälle ruohosipulisilppua.

Kommentit (4)

  1. Lady of The Mess

    Kiitos reseptistä – näitä on kokeiltava jokin ilta, kun ei jaksa grilliherkkuja enää yhtään;)
    Aurinkoisempia säitä myös sinne Reposaareen!

  2. Taru / Taikakakut

    Mun vanhempien pihassa on iso tuomi ja se on myös aivan ihanassa kukassa! Samoin omenapuut on olleet jo pitkään täydessä kukassa 🙂 Pihahommat kiinnostaa myös täällä ja siksi viikonloppuna meilläkin tehtiin tämän tapaisia leipiä, tonnikalasta ja tomaatista. Mukavan ruokaisa herkku lämpimänä tai jäähtyneenä 🙂

  3. sari kalliomäki

    Lady of the Mess, kiitos samoin, kyllä aurinkoa onneksi on jonkin verran näkynyt, mutta tuuli tekee säästä pikemmin viileän.

  4. sari kalliomäki

    Taru, olin ihan pöyristynyt, kun ajeltiin viikonloppuna Tampereelle millaisessa kukassa omenapuut tänä vuonna ovat, ihan mieletöntä kukkamerta pitkin tien varsia. Ja hei, tonnikala sopii tosiaan näihin myös mainiosti ja siihen käy myös paholaisen kastike mausteeksi, jos haluaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.