Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kesäinen basilika-nokkospesto

Hip hei, meilläkin nokkoset vihdoin syöntikelpoisia, raparperia saa vielä odotella ja täytyy varmaan kiireisimpään tarpeeseen ostaa kaupasta. Pesto on yksi lempijutuistani, niitä vaan on tosi vähän sellaisia, joita voin syödä, sillä pitää etsiä aina se pähkinätön versio. Niinpä olen tehnyt sitä itse tosi usein, sillä tekeminen on nopeaa ja varsin vaivatonta. Tällä kertaa aineksina oli nokkoset, basilika ja seesaminsiemenet. Joukkoon laitoin hiukan valkosipulia sekä sitruunankuorta ja hyvää tuli. Olisin laittanut hiukan parmesaaniraastettakin, jos olisi kaapissa ollut. Tätä kun sekoittaa ylijääneen jäähtyneen pastan sekaan ja paistaa hiukan jotain hyvää lihaa kaveriksi saa kivan kombon. Ja todellista superfoodiahan tämä on, sillä nokkosessa on runsaasti C-vitamiinia ja reippaasti rautaa. 

Basilika-nokkospesto

Ainekset

1 l
nokkosta
4 dl
basilikaa
2 dl
seesaminsiemeniä
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
ruokaöljyä
1,5 rkl
vaahterasiirappia
3/4 kpl
sitruunankuoriraastetta
1 tl
suolaa
2 kpl
valkosipulin kyntta
Muut ainesosat

Tee näin:

Kerätään nokkoset mahdollisimman nuorina versoina, poistetaan varret, keitetään kolmisen minuuttia ja valutetaan hyvin. Sekoitetaan kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Tarkistetaan maku. 

Kommentit (1)

  1. Anne P.

    Minä sain ensimmäisen satsin raparperia äidiltä tänään, mikä onni ja autuus. Täytyy pyöräyttää ainakin yksi piirakka ja keitellä mehua 🙂

    Olen nokkosen kanssa aika noviisi, olen maistanut keittoa ja muistaakseni pestoakin mutta en ole kotona valmistanut nokkosesta mitään. Täytyy testata!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.