Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Karpalokakku

On se joulu vaan kumma juttu, on nimittäin isommatkin ihmiset ihan odotus päällä ja perinteiset jouluhommat menossa. Eikä tarvitse kahdesti käskeä poikia töihin. Itse odotan eniten ehkä sitä tunnelmaa, kun koko poppoo on yhdessä ja tietysti pyjamapäivää. Nyt olen miettinyt ruokajutut lähes valmiiksi ja minulla on ainakin kaksi apukokkia keskiviikkona ruokia valmistamassa. Mikäs sen hienompaa, voi itse livetä niistä ikävimmistä hommista. Lahjatkin on paketeissa ja siivoukset hyvällä mallilla, joten voi ottaa aivan rauhallisesti. Eikä oikeastaan tuo kelikään haittaa, eniten ehkä kaipaa aurinkoa, jota ei juuri ole näkynyt. 

 

Karpaloita ei tullut itse poimittua, mutta torilta hain muutamaan otteeseen ja niitä laitettiin tähän kuivakakkuun. Lisäksi makua antaa tumma suklaa. Tämä ei ole mikään älyttömän makea, vaan sellainen ihanan pirteä versio. Pikkuisen ylellisyttä tuo sitten kermavaahtopäällinen marjoineen, mutta ne voi ihan yhtä hyvin jättää laittamatta. Koristeltuna sopii somasti vaikka joulupöytään. 

Karpalokakku

Ainekset

2 dl
karpaloita
1 dl
mantelijauhoja
100 g
tummaa suklaata
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3 kpl
kananmunaa
2,5 dl
sokeria
250 g
ricottajuustoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Vatkataan munat ja sokeri keskenään ja lisätään vuorotellen ricotta ja kuivat aineet. Lopuksi lisätään karpalot ja raastettu suklaa. Voidellaan ja jauhotetaan puolentoista litran kakkuvuoka ja kaadetaan taikina vuokaan. Paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia uunista riippuen. Tarkista ajoissa tikulla kypsyys, ettei kakku ole unissa liian kauan.

Kommentit (4)

  1. Bia

    Aivan upea resepti taas kerran:-)

  2. KirsiK

    Ihanaa ja rauhallista joulua sinulle Sari ja perheellesi ♥

  3. sari kalliomäki

    Samoin Kirsi sinulle ja koko perheelle.

  4. sari kalliomäki

    Kiitos Bia, hyvä jos tuntuvat houkuttavilta 🙂 Oikein mukavaa ja herkullista joulun aikaa sinulle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.