Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Kardemummakakku ruusuisella vadelmatäytteellä

Perinteiseen kakkupohjaan voi hakea uusia tuulia laittamalla hiukan erilaisia mausteita. Tämä kakku on maustettu kardemummalla ja ruusuvedellä, aika hienostunut kesäyhdistelmä vai mitä. Pohja on tehty siis muuten ihan 70% kakkupohjan mukaan, mitä yleensä käytän, mutta taikinaan on lisätty lopuksi 2 tl rouhittua kardemummaa sekä 1 rkl ruusuvettä. Katso peruskakkupohjaan ohjetta täältä. Kuvassa oleva kakku on 10 munan kakku.

Täytteeseen käytin ensimmäistä kertaa vadelmatahnaa (Mackays strawberry curd) ja kylläpäs olikin herkullisen makuinen tuote ja täyte valmistuu nopeasti. Sitruunatahnan kaveri on ollut markkinoilla jo jonkun aikaa ja meilläkin kaapissa puolisen vuotta, vihdoin sain aikaiseksi sitä kokeilla. Yhdistin vielä vadelmatäytteeseenkin ruusuvettä, joka tuo kesän mihin tahansa leivonnaiseen, jos pidät aromia liian voimakkaana, laita vain puolet. Täytetty kakku kuorrutettiin ohuelti kermavaahdolla ja koristeltiin mansikoilla, mustikoilla sekä tuoreen mintun lehdillä, joita rehottaa yrttipenkissä liiankin kanssa.

Juhannus oli ja meni, perjantain sää oli aivan sanoinkuvaamaton, eikä ulos ollut mitään asiaa. Poikien mielestä oli ihan joulutunnelmat, sillä pöytä notkui herkkuja ja kynttilät paloivat lyhdyissä ja pöydillä. Piti sitä nyt jotain fiilistä saada aikaiseksi muuten niin synkkään päivään. Myrsky onneksi laantui lauantaiksi ja vaikka oli vilpoista, päästiin lainapojan kanssa pyöräilemään ja takarantaretkelle. Reposaari on siitä kiva paikka, että tällä on paljon katseltavaa ja nähtävää. Nyt alkaa viimeinen viikko ennen kesäkahvilaa ja voin sanoa, että jos sitä on jo tehty koko alkukuukausi, niin nyt painetaan lähes yötä päivää. Tänään tupsahti terassille iso lava tavaraa ja huomenna tulee lisää. Odotan jo innolla, sillä paras puoli on päästä jutulle ihmisten kanssa, ei niinkään tämä yksinään häärääminen.

Kardemummakakku vadelmatahnatäytteellä

Ainekset

6 dl
kermaa
2 prk
mascarponea
1 prk
vadelmatahnaa (Mackays)
1-2 rkl
sokeria
1,5 rkl
ruusuvettä
2 dl
mansikoita
1 dl
mustikoita
0,5 dl
mintun lehtiä

Tee näin:

Kakun tekoon tarvitaan peruskakkupohja, jonka taikinaan on lisätty 2 tl rouhittua kardemummaa ja 1 rkl ruusuvettä. Kakkupohjan voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Kostuta kakkulevyt spritella täyttämisen yhteydessä. Vatkaa kerma vaahdoksi, ota kolmasosa erilliseen astiaan odottamaan kakun kuorruttamista, sekoita loput yhteen mascarponen kanssa. Lisää joukkoon vadelmatahna, ruusuvesi sekä sopivasti sokeria. Leikkaa kakku viiteen osaan ja kostuta sekä täytä vadelmatäytteellä. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ja koristele mansikoilla, mustikoilla sekä mintun lehdillä.

Kommentit (2)

  1. Cousin49

    Jos purkissa lukee Strawberry curd, niin se on mansikkatahnaa. Vadelma on englanniksi rasberry. Oli kumpaa hyvänsä, vaikuttaa maukkaalta kakulta.

    • sari kalliomaki

      Todellakin, olisiko taas hiukan pienellä ajattelemattomuudella kirjoitettu, vadelmatahna siis kyseessä ja raspberry curd lukee purkissa, minun pääni vaan toimii miten sattuu 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.