Kansainvälinen korvapuustipäivä

 

Tänään on siis ihan virallinen pullansyöntipäivä, joten jauhot pölisemään ja hihat heilumaan vaikka koko perheen voimin. Tuoreen pullan tuoksua ja makua ei voita mikään. Erilaisia korvapuustin täytteitä on tullut kokeiltua salmiakkisesta manteliseen, mutta kyllä tämä peruskorvapuusti on vertaansa vailla. Hyvin kohotettuna ja sopivasti voilla, kanelilla ja fariinisokerilla höystettynä ei jää lautselle notkumaan. Mukavaa puustikasta viikonloppua.

Kaneliset korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 kpl
kananmunaa
14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte
100 g
voita
1,5 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
Muut ainesosat

Tee näin:

Liuotetaan kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisätään 8 desilitraa vehnäjauhoja ja vatkataan muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisätään loput jauhot koko ajan alustaen. Lisätään lopuksi pehmeä voi ja jatketaan alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitetään taikina ja annetaan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivotaan taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi isoa levyä. Voidellaan levy pehmeällä voilla ja ripotellaan päälle sokeria, kanelia sekä fariinisokeria. Kierretään levyt rullalle ja jätetään saumapuoli alaspäin. Leikataan rullat 5 senttimetrin paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Painetaan jokainen pala keskeltä peukalolla alas. Annetaan pullien kohota hyvin. Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan 220 asteessa kypsäksi 10-15 minuuttia. 

Kommentit (7)
  1. Voi miten kaunis kuva!

  2. Nam mikä herkullisen näköinen ja simppeli ohje 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *