Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kanatäytteiset herkkusämpylät

style=”text-align: left;”>

 

Erilaiset täytetyt sämpylät ovat mainioita välipaloja. Itse tykkään eniten savukalatäytteestä, mutta tämä kanatäyte on poikien suosikki. Näitä tehtiin taas viikonlopuksi, kun keskimmäinen poika juhli syntymäpäiväänsä, parempaa kuulemma kuin täytekakku. Täyte valmistuu sangen nopeasti ja erilaisia variaatioita voi tehdä aika yksinkertaisesti, kun vaihtaa vaan tuorejuuston makua. 

 

Viikon flunssailun jälkeen tänään nousi kuume, joten nyt sitten lepäillään ja parannellaan. Vettä sataa ja kylmempiä ilmoja on luvassa, pitääkin kaivaa esiin kuumien juomien ohjeet, josko auttaisivat tähän nuhaoloon. Villasukat kuuluvatkin vakikalustoon ja niitä on pidetty melkein koko kesä. Nyt sitten vaan C-vitamiinitankkausta ja lääkitystä. Koittakaahan pitää itsenne terveenä, flunssaa on kovasti liikenteessä. 

Kanatäytteiset herkkusämpylät

Ainekset

Sämpylät
6 kpl
esipaistettuja sämpylöitä
1 kpl
jäävuorisalaattia
Täyte
200 g
BBQ-mausteista tuorejuustoa
200 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
400 g
hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
1 kpl
punasipulia
1 kpl
keltaista paprikaa
1 rkl
sweet chili kastiketta
100 g
tortilla sipsejä (pieneksi murustettuna)
0,25 tl
mustapippuria
0,25 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Paistetaan sämpylät ohjeen mukaisesti. Paistetaan kanafileet kypsäksi ja jäähdytetään hyvin. Silputaan sipuli pieneksi silpuksi. Leikataan paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoitetaan täytteen ainekset keskenään, maustetaan, tarkistetaan maku. Voidellaan jäähtyneet sämpylät voilla, laitetaan pohjalle salaattia ja reilusti täytettä, painetaan sämpylät kiinni. 

Kommentit (4)

  1. Anne P.

    Pikaista paranemista! 🙂

  2. sari kalliomäki

    Kiitos :).

  3. Vierailija

    Hyvät eväät töihin.

  4. sari kalliomäki

    Jep 🙂 ja helppo pakata evääksi mukaan mihin vaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.