Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Kanafileiden kaveri

Pari herkkudippiä syksyisten ruokien kaveriksi. Tämä ensimmäinen on sopiva vaikkapa maustettujen kanafileiden ja ranskalaisten kaveriksi. Hyvin usein varsinkin työpäivien jälkeen käy niin, että tulee tehtyä vaan salaattia ja jotain filettä: kanaa, possua tai nautaa. Lämmin pihvi ja salaatti kaipaa kuitenkin jotain kastiketta ja valmiit ohuet kastikeet eivät sovi tähän hommaan niin hyvin kuin itse tehdyt mausteiset ja paksut. Makuakin on kiva varioida edes joskus, vaikka turhan usein sitä urautuu niihin muutamaan samaan.

Smetana on jo itsessään niin herkkua, kun siihen vielä upotetaan muutamia mausteita ja vetreytetään ranskankermalla, se vie kielen mennessään. Dipin tekoon menee pari minuuttia ja halutessaan siihen voi myös lisätä ihan pieneksi silputtua sipulia. Suosittelen sitä Tupperwaren sipulisilppuria, jonka ansiosta nykyään vältän hulvattomat itkukohtaukset. Myös ohuet porkkanalastut antavat kivan lisämaun. Kastikkeeseen voi lisäillä myös erilaisia yrttisilppuja tai vain sen oman suosikin. Pieni vaiva, mutta herkullinen lisuke. 

Dippi kanafileille

Ainekset

120 g
smetanaa
60 g
ranskankermaa
1/2 tl
dijon sinappia
2 rkl
ketsuppia
2 tl
ruskeaa sokeria
1 tl
worchesterinkastiketta
1 tl
omenaviinietikkaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan dipin ainekset keskenään, tarkistetaan maku. Lisätään tarvittaessa suolaa ja sokeria. Säilytetään kylmässä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.