Kahden suklaan juustokakku

 

Nyt on se aika keväästä, kun juhlat lähestyvät ja epätoivoisesti mietitään tarjottavia. Laitankin muutaman kakkujutun seuraavaksi ja sen jälkeen perehdytään kesän brunssitarjoiluihin ja salaateihin. Kahden suklaan juustokakku on mitä mainioin juhlatarjottava ja kun valitsee koristeet valmiiksi ja mahdollisimman helpoiksi, käy ihastuttavan kakun valmistaminen aikas helposti. Juhlavan koristelun saa macaronseilla, tryffeleillä, karhunvadelmilla ja mustikoilla.

 

Tämän kakun tekeminen onnistuu aloittelijaltakin, sillä tässä ei käytetä lainkaan liivatetta. Vatkataan kerma vaahdoksi ja sulatetaan sekä jäähdytetään suklaat. Ainekset sekoitetaan kahdessa eri astiassa toiseen tulee valkosuklaatäyte ja toiseen tummasuklaa maitosuklaaseen sekoitettuna. Saman tien voi laittaa molemmat täytteet hiukan jähmettyneen pohjan päälle. Ensin tummempi seos ja sitten vaaleampi. Tämän helpompaa ei oikein juustokakun tekeminen voi olla. Mikäli haluaa hiukan ytyä makuun, voi lisätä tumman suklaaseoksen joukkoon ruokalusikallisen toffeelikööriä. Koristeetkin voi laittaa valmiiksi jo edellisenä iltana, säilyvät hyvin jääkaapissa parikin päivää.

 

 

 

Monenlaista systeemiä olen kokeillut juustokakun tekemisessä ja tällaisen ilman liivatetta tehdyn kakun kanssa on huomattavasti helpompi kikkailla. Laitan nimittäin pelkän irtopohjavuoan reunan tarjoilulautaselle ja teipillä ulkopuolelta neljästä kohtaa kiinni. Siihen sitten pohja ja jääkaappiin hetkeksi. Sitten ensin toinen täyte ja samatien toinen täyte, tasoitus ja jääkaappiin. Kun juustokakku on muutamia tunteja jähmettynyt, otan pois jääkaapista, irrotan teipit ja vedän kakun suoralla terävällä veitsellä vuoan reunoista irti, avaan irtopohjavuoan reunat ja kakku on koristelua vaille valmis ja siististi valmiina tarjoilulautasella.

 

 

Kahden suklaan juustokakku

Ainekset

Pohja
200 g
Digestive-keksejä
100 g
voita
Täyte 1
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
mascarponea
1,5 dl
vispikermaa
150 g
valkosuklaata (Pandan valkosuklaa vadelmarouheella)
Täyte 2
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
mascarponea
1,5 dl
vispikermaa
150 g
tummaa suklaata
100 g
maitosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täytteet. Sulatetaan ja jäähdytetään erikseen toiseen astiaan valkosuklaa ja toiseen astiaan tumma suklaa sekä maitosuklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan toiseen astiaan toinen tuorejuusto ja mascarpone, lisätään puolet kermavaahdosta mukaan. Toiseen astiaan tehdään samanlainen sekoitus ja loput kermavaahdosta. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen toiseen astiaan jäähtynyt valkosuklaa ja toiseen tummempi suklaaseos. Kaadetaan ensin tumma täyte pohjan päälle ja sitten vaalea, tasoitetaan pinta ja annetaan hyytyä rauhassa useita tunteja. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku macaronseilla, karhunmarjoilla, mustikoilla ja tryffeleillä. 

Kommentit (4)
  1. Hei! Minkä kokoiseen vuokaan kuvan kakku on tehty? Näyttää todella hyvältä 🙂

  2. sari kalliomäki
    5.6.2016, 07:47

    Voi harmi, että huomasin kysymyksesi vasta nyt, vuoka on sellainen pikkuinen 20 cm leveä. Sillä tulee tästä määrästä tuollainen korkeampi versio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *